Adrian David a fost ales președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest

Marți, 28 iulie 2015, la Timișoara a avut loc ședinta Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest). În cadrul acestei ședinte au fost votați și aleși noul președinte și noul vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest.

Astfel, în funcţia de preşednte al CDR Vest a fost als Adrian Nicolae David, președintele Consiliului Județean Hunedoara în timp ce Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș a fost ales  vicepreședinte al CDR Vest.

Tot în cadrul întâlnirii de cdr vest, foto 1astăzi de la Timişoara, a fost analizat stadiul implementării Programului Operațional Regional (P.O.R.) 2007–2013 în Regiunea Vest şi a fost prezentată versiunea aprobată de Comisia Europeană privind P.O.R 2014-202. De asemenea, a fost constituit Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014‐2020 și au fost nominalizaţi membrii Regiunii Vest în acest for de monitorizare a programelor derulate cu fonduri europene.

„Ieri am fost ales președinte al Consiliului de Dezvoltare Regionala Vest. E un mandat de un an care se acordă, prin rotație, fiecărui județ dintre cele patru care fac parte din Regiunea 5 Vest (Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara). Obiectivele mele sunt pe de-o parte monitorizarea strictă a implementării proiectelor pe POR 2007-2013, program din care județul nostru a absorbit peste 50 milioane euro și pe de alta parte, pregătirea temeinică pentru POR 2014-2020″, a declarat Adrian David.

Lucian ISPAS