Petroşaniul – partener într-un nou proiect alături de Varpalota

varpalotaMunicipiul Petroşani participă, în calitate de partener, alături de oraşul înfrăţit Varpalota, din Ungaria, aplicantul principal, la proiectul ”Instituții Europene și Protecția Mediului”, din cadrul Programului ”Europa pentru Cetățeni”, Componenta 2 – Implicare democratică și participare civică.

Perioada de derulare a proiectului este 16 – 21 august 2015, Varpalota, Ungaria. Parteneri în acest proiect, în afară de Municipiul Petroșani sunt: Porto San Giorgio – Italia, Ilok – Croația și Psary – Polonia.

Potrivit declaraţiilor consilierului pe probleme de Relaţii Externe al primarului Tiberiu Iacob Ridzi, dl. Eduard Wersanski, „obiectivele principale ale proiectului sunt: cunoașterea de către participanți a modului de funcționare a instituțiilor europene din punct de vedere legislativ (Comisia Europeană, Consiliul European și Parlamentul European), cunoaşterea istoriei U.E şi a politicilor acesteia privind protecția mediului, creșterea gradului de conștientizare și promovare a valorilor U.E., a libertății civice, a cetățeniei active și a voluntariatului în comunităţile locale.”

În cadrul evenimentelor vor avea loc: dezbateri între participanţi, care vor ajuta la descoperirea culturii, a folclorului, a gastronomiei fiecărei ţări participante la proiect, discuţii privind viitorul Uniunii Europene dar şi activități sportive. Toate acestea vor avea ca rezultat promovarea dialogului, cunoașterea umană, eliminând astfel prejudecățile între tineri.

Municipiul Petroșani va fi reprezentat la evenimentele derulate în Varpalota, Ungaria, de 35 de persoane, respectiv tineri sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Petroșani, membri ai societății civile din cadrul Asociației Casa Pro Urbis, Asociației Pro Parâng, Asociației Umanitare Carbo Gremium și tineri de la Ansamblul Folcloric Parângul.