Dezbatere publică astăzi la Petroşani pentru adoptatea noului Plan Strategic de Dezvoltare

primaria-petrosaniExistenţa unui plan strategic de dezvoltare care să fie adaptat nevoilor şi resurselor comunităţii noastre este o condiţie obligatorie pentru atragerea finanţărilor externe în actualul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

La Petroşani, autorităţile administraţiei locale deja au elaborat un draft al acestui document esenţial pentru dezvoltarea oraşului în următorii 5 ani, documentul putând fi consultat de către toţi cei interesaţi atât la sediul Primăriei şi Consiliului local al municipiului Petroşani, cât şi pe situl oficial al instituţiei, la adresa de Internet www.primariapetrosani.ro.

Pentru a realiza un Plan Strategic de Dezvoltare cât mai complet, adaptat nevilor imediate ale cât mai multor cetăţeni, comunitatea locală a fost invitată să facă propuneri şi să participe la dezbaterile care s-au desfăşurat deja în zonele de acţiune în care a fost împărţit municipiul în vederea consultării populaţiei. Tot în acest sens, marţi 18 august, începând cu orele 14,00 este prevăzută şi organizarea unei dezbateri publice a Planului Strategic de Dezvoltare a Municipiului Petroşani pentru perioada 2015-2020. Evenimentul va fi găzduit la sediul Primăriei, în sala de marmură.

Varianta finală a acestui document va fi supusă şi validării de către Consiliul local, urmând ca în baza acestuia să poată fi elaborate proiectele cu care Primăria Petroşani va încerca să obţină cât mai multe fonduri europene de dezvoltare.