O elevă din Deva se numără printre cei mai buni olimpici la geografie din lume

geografie olimpici1România are cel mai bun lot de elevi olimpici la geografie din lume. Lotul național a obținut în aceste zile, o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie, care s-a desfășurat în perioada 10 – 18 august la Tver, în Rusia. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei,  România s-a clasat pe locul I în clasamentul geneal al Olimpiadei Internaţionale de Geografie, la care au participat peste 150 de concurenți din 40 de țări.

Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, a cucerit medalia de aur, iar Elena Aura Amironesei (clasa a XII-a, Colegiul Național din Iași), laureată cu argint și la ediția precedentă, și Sonia Adelina Șortan (clasa a XII-a, Colegiul Național „Decebal” din Deva) au obținut medaliile de argint. Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel (clasa a XII-a, Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni).

Lotul olimpic de geografie al României a fost îndrumat de profesorii însoțitori Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean (de la Colegiul Național din Iași).

Remarcabilă este, în mod evident, perfoamanţa elevei din judeţul Hunedoara la aceasă olimpiadă, fapt remacat şi de primarul municipiului Deva, Petru Mărginean. „Felicitări Sonia Şortan pentru medalia de argint obţinută la Olimpiada Internaţională de Geografie! Felicitări doamnei profesoare Felicia Amzulescu! Şcoala deveană îşi confirmă încă o dată valoarea! Sonia Şortan, elevă a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva, a reuşit un rezultat excelent la concursul internaţional desfăşurat la Moscova, între 11 şi 17 august. S-a întors acasă cu medalia de argint, după ce a concurat cu elevi din peste 40 de ţări ale lumii”, a declarat Petru Mărginean, Primarul Municipiului Deva.