Primăria din Deva caută soluţii de dezvoltare locală la nemţi

deva1Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, dna. Judith Urban, s-a aflat, astăzi, într-o scurtă vizită la Deva, la invitaţia primarului Petru Mărginean. Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi, în cadrul întrevederii de o oră care a avut loc la Primăria Municipiului Deva, s-a discutat despre potenţialul oraşului, despre proiectele aflate în derulare, despre proiectele de viitor, dar şi despre anumite probleme cu care se confruntă administraţia locală şi locuitorii din Municipiul Deva.

Judith Urban a dorit să ştie ce firme mari activează pe teritoriul municipiului Deva, din ce surse sunt realizate investiţiile şi ce presupune proiectul VeloCity ce se doreşte a fi realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu.

La capitolul probleme, primarul Municipiului Deva a punctat lipsa locurilor de muncă din zonă şi problemele ce ar putea fi generate de situaţia delicată în care se află Termocentrala Mintia. Pe de o parte, ar fi lipsa agentului termic în oraş, iar pe de altă parte apariţia unor frământări sociale în rândurile angajaţilor care îşi văd ameninţate locurile de muncă.

În ceea ce priveşte investiţiile, dezvoltarea sectorului de firme mici şi mijlocii, s-a discutat despre contactele stabilite până acum, despre interesul venit din partea unor firme româneşti şi străine, dar şi despre facilităţile pe care le oferă Deva: reduceri de taxe şi impozite, terenuri ce pot fi puse la dispoziţia oamenilor de afaceri.

deva2Judith Urban s-a arătat interesată de proiectele turistice, de dezvoltarea pe termen lung a zonei şi a înaintat câteva propuneri pentru o mai bună promovare a Devei. Primarul Municipiului Deva va fi invitat la o întâlnire a Clubului Oamenilor de Afaceri din Sibiu unde va avea ocazia să prezinte potenţialul şi oportunităţile de afaceri ale municipiului Deva. De asemenea, zona Deva şi obiectivele importante din judeţul Hunedoara vor fi promovate în rândul agenţiilor turistice din Germania, care încep să vină tot mai mult spre România. În plus, consulul Germaniei la Sibiu a promis că va mijloci întâlniri cu directorii unor firme germane importante din judeţele Sibiu şi Alba. Totodată, Consulatul de la Sibiu se va implica şi în sprijinirea unor acţiuni culturale în municipiul Deva care să aducă în atenţia publicului artişti de origine germană.