De luni se închide circulaţia pe drumul spre cetatea de la Sarmizegetusa Regia

sarmisConsiliul Județean Hunedoara a luat decizia de a închide circulaţia rutieră pe drumul spre cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia, care va fi supus unuor ample lucrări de modernizare. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, Consiliul judeţean Hunedara informează că în perioada 24 august – 21 decembrie 2015, drumul județean 705A: Costești – Sarmizegetusa Regia va fi închis circulației între km 19+465 și km 37+370.
Lucrările de modernizare a acestui sector de drum sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, în cadrul proiectului ”Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a cetăților dacice din Munții Orăștiei”.
Consiliul judeţean Hunedoara informează de asemenea că situl istoric Sarmizegetusa Regia nu se închide. Acesta va putea fi vizitat de către turiști pe rute de acces ocolitoare. Informații în legătură cu aceste rute pot fi obținute la pensiunile turistice din zona Costești.
„Ținând cont de faptul că modernizarea drumului de acces către cetatea Sarmizegetusa Regia reprezintă o lucrare de maximă prioritate, ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Vă mulțumim pentru înțelegere !” se mai arată în comunicatul Consiliului judeţean Hunedoara.