Ce spun despre noul Cod fiscal liderii politici hunedoreni, membrii ai Comisiei tehnice de avizare

cod-fiscal-deybatereDoi lideri politici ai judeţului Hunedoara au făcut parte din Comisia tehnică a partidelor parlamentare, care au avizat ieri, în urma dezbaterilor, propunerea de revizuire a noului Cod fiscal. Este vorba despre liderul UNPR Huneodara, senatorul Haralambie Vochiţoiu şi liderul UDMR Huneodara, europarlamentarul Iuliu Winkler.

vochitoiuSenatorul Haralambie Vochiţoiu este de părere că toţi românii vor resimţi efectele benefice ale aplicării noului Cod Fiscal, de la 1 ianuarie 2016. Mai mult, senatorul UNPR de Valea Jiului este de părere că şi pentru judeţul Hunedoara, prevederile noii legi vor fi pozitive. „În primul rând, vorbim despre o reducere semificativă de TVA, de la 24% la 20% şi, la finele anului următor, cu încă 1%. Apoi, un impact favorabil pentru mediul de afaceri este şi eliminarea taxei pe stâlp, taxă care afecta negativ industria din judeţul nostru. Totodată, valoarea pensiei care nu se va mai impozita creşte de la 1.000 de lei la 1.200 de lei iar în acest fel, pensionarii a căror pensii se încadrează în această marjă vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunar”, spune Vochiţoiu.

iuliu-winklerLa rândul său, după dezbaterile din Comisia tehnică a reprezentanţilor partidelor parlamentare pe tema noului Cod fiscal, eurodeputtul Iuliu Winkler se declaă optimist în legătură cu efectele pe care le poate avea relaxarea fiscală propusă, care se bucură de un larg srijin politic şi parlamentar. „Din punct de vedere al UDMR, Codul fiscal care va fi adoptat în Parlament este o lege foarte bună, care prevede o relaxare fiscală atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri. Judeţul Hunedoara se situează în continuare între zonele industrializate ale României, deşi lucrurile nu stau foarte bine la acest capitol în realitate. Bunăstarea oamenilor de aici depinde de crearea de noi locuri de muncă. Prin urmare, neimpozitarea profitului reinvestit pentru companii sau scutirea impozitului pe dividende, consider că vor fi benefice pentru economia judeţului nostru. De asemenea, scăderea cotei TVA de la 24 la sută la 20 la sută de anul viitor şi la 19 la sută din 2017 va fi un element atractiv pentru investitori. Cred că în acest fel, atât România, cât şi judeţul Hunedoara vor atrage investiţii importante în urma acestor relaxări fiscale”, declară Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara.

Noua propunere de Cod fiscal, asupra căreia specialiştii în domeniul economic şi financiar ai partidelor politice parlamentre au convenit în cursul zilei de ieri, va fi supusă săptămâna viitoare plenului Senatului şi Camerei Dputaţilor spre debatere şi adoptare, urmâd ca documentul să fie retrimis apoi la Preşedinţie pentru promulgare.