Au început lucrările la barajul de la Valea de Peşti. Conducerea Apa Serv a inspectat resursele alternative de aprovizionare cu apă potabilă din vestul Văii Jiului

baraj15Primele lucrări de reparaţii capitale efectuate la barajul de alimentare cu apă potabilă de la Valea de Peşti, din 1973 de când acesta a fost pus în funcţiune, au demarat zilele trecute. Barajul a fost golit, iar imaginile surprinse imediat după acest lucru arată că, într-adevăr, se impunea o revizie generală a acestuia.

Dincolo de acest aspect, investiţiile de la barajul de la Valea de Peşti ar putea dura circa un an, timp în care operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului – SC APA SERV VALEA JIULUI SA – trebuie să suplinească necesarul de apă pentru populaţia din Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa şi parţial din Petroşani din surse alternative de captare a apei.

În acest sens, la finele săptămânii trecute, directorul general al Apa Serv, Costel Avram împreună cu directorul regional al companiei Apele Române din Valea Jiului, Sorin Corici au efectuat o vizită de documentare la barajul de la Valea de Peşti şi la captările de apă de la Bilugu şi Lazărul. “Din ceea ce am constat în urma acestei inspecţii de documentare la cele două surse alternative de captare din zona de vest a Văii Jiului cred că putem asigura, fără probleme, alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor casnici şi a agenţilor economici din portofoliul nostru de clienţi cu apă potabilă 24 de ore din 24. Sigur, pentru că vorbim aici despre un termen ceva mai lung în care nu vom avea apă în barajul de la Valea de Peşti, estimat la circa un an de zile, este posibil ca, din cauza condiţiilor meteo care după cum vedeţi sunt imprevizibile, să mai înregistrăm şi unele sincope. Sunt convins că oamenii înţeleg însă aceste lucruri şi ne vor înţelege şi pe noi dacă se vor produce unele sincope în alimentarea cu apă potabilă”, ne-a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.