Apa Serv Valea Jiului face investiţii în reabilitarea alimentării cu apă a bazei sportive Jiul

apa jiulEconomiile realizate în execuţia primei etape din proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă potabilă şi canalizare au făcut posibil ca operatorul regional al serviciilor de apă şi canalizare din Valea Jiului să dispună de bani europeni şi pentru execuţia unor alte lucrări necesare în Valea Jiului.

O astfel de lucrare a fost demarată, zilele trecute la Petroşani. Ea presupune schimbarea conductei de alimentare cu apă potabilă care alimentează complexul sportiv Jiul Petroşani. “Alimentarea cu apă potabilă de la stadionul Jiul a fost una din problemele semnalate în repetate rânduri de cei care utilizează baza sportivă. Tocmai de aceea, am convenit cu cei de la Apa Serv derularea, cu prioritate, a unei investiţii prin care să schimbm aici, în primul rând, reţeaua de aducţiune”, spune primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Lucrările pentru implementarea acestui proiect, realizat de Apa Serv Valea Jiului, a început în forţă şi, potrivit estimărilor făcute de directorul general al societăţii de apă, Costel Avram, ele ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie, cel trziu la nceputul lunii octombrie. “Această lucrare presupune înocuirea întregii reţele de trasport şi alimentare cu apă potabilă din această zonă. Investiţia deserveşte, în principal, complexul sportiv Jiul Petroşani dar, în egală măsură, răspunde şi nevoii de alimentare cu apă a garajelor din zonă, caselor şi dependinţelor care se află în jurul stadionului. Prin schimbarea vechilor reţele de distribuţie, beneficiarii de aici vor avea parte atât de o presiune mai bună la robinet, dar şi de o reducere semnificativă a pierderilor”, arată Costel Avram, directorul general al Apa Serv.