Profesorii şi vârstnicii vor fi şi în acest an în atenţia edililor din Petroşani

persoane-varstnice-petrosaniDouă dintre cele mai apreciate momente din viaţa comunităţii locale din municipiul Petroşani îşi vor regăsi şi în acest an locul binemeritat în agenda evenimentelor publice organizate de autorităţile publice locale din municipiul Petroşani.

Este vorba despre “Ziua Cadrelor Didactice” şi, “Ziua Persoanelor în Vârstă”. Pentru organizarea acestor evenimente, prevăzute a avea loc în luna octombrie, Consiliul local al municipului Petroşani este invitat să aprobe sumele necesare încă din şedinţa legislativului local din această lună.

Astfel, potrivit proiectelor de hotărâre iniţiate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pentru buna organizare a acestor evenimente edilii solicită aprobarea unui buget de 6500 de lei (pentru “Ziua Educatorului”) respectiv 19.500  de lei (pentru “Ziua Vârstnicilor”). “Şi în acest an, dorim să conferim premii de fidelitate de 500 şi 600 de lei pentru cuplurile din Petroşani care au împlinit 50 şi 60 de ani de căsnicie. Estimăm că şi în acest an circa 30 de familii din Petroşani îndeplinesc acest onorant criteriu de longevitate familială. De asemenea, vrem să continuăm tradiţia organizării evenimentului dedicat cadrelor didactice”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,primarul municipiului Petroşani.