Doctorul Raed Arafat deschide noul sezon al „Premianţilor fără premiu”

COPERTA copyApreciatul eveniment public derulat de câţiva inimoşi reprezentanţi ai societăţii civile din municipiul Deva sub genericul „Premianţii fără premiu” începe sâmbătă, 29 august, un nou sezon. „Ne bucurăm, dragi prieteni, să anunțăm reluarea campaniei prin intermediul căreia încercăm să redescoperim spațiul public ca liant în jurul valorilor românești. „Premianții fără premii” este modul nostru simplu de a mulțumi acelor oameni remarcabili care reprezintă modele pentru societatea românească. Încercăm prin această manifestare să arătăm lumii și nouă că putem să ne strângem laolaltă pentru a ne respecta, pentru a întinde mâinile în semn de prețuire către oameni, felicitându-i pentru ceea ce reprezintă ei pentru noi”,transmite iniţiatorul acestui proiect, jurnalistul Dan Terteci. 

Pentru prima ediţie din noul sezon al acestui eveniment, organizatorii aduc în faţa publicului hunedorean un om demn de tot respectul: medicul Raed Arafat, fondatorul SMURD. „Unor oameni le este dat să scrie istorii. Aceasta este opinia noastră și în ceea ce-l privește pe medicul Raed Arafat, a scris istorie, o istorie modernă și contemporană a serviciilor medicale de urgență. Anvergura profesională a acestui om este de departe foarte grăitoare și notorie, cee ace face ca orice încercare de a-l recomanda pe acest om să fie redundantă. Serviciul Medical de Urgență, Reanimare și Descarcerare – SMURD – este o prezență obișnuită acum pe teritoriul țării și este asimilat, alături de ceilalți colaboratori din sistemul care gestionează situațiile de urgență, cu speranța, cu salvarea de vieți, cu devotamentul oamenilor care sunt gata să sară în ajutorul semenilor lor. Înainte de asta, de această realitate, SMURD a fost doar un vis, visul unui student palestinian care a studiat medicina în țara noastră și care a ales să rămână aici. A dovedit prin activitatea sa că este dedicat nu numai meseriei de medic, de salvator de vieți, ci și țării sale adoptive”, se arată într-un comunicat de presă primit din partea organizatorilor.

Aceştia mai arată că, în momentul de față, datorită profesionalismului, devotamentului său și tenacității în munca depusă pentru salvarea de vieți, este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A rămas în afara politicilor de partid, preferând să dedice permanent activităților care presupune intervenția pentru salvarea de vieți și bunuri ale populației. Pentru primele 6 luni ale anului 2015 statisticile arată că, la nivel național, au fost înregistrate 193.169 de situații de urgență – în medie 1.067 pe zi -, în creștere cu 15% față de perioada similară a anului trecut, în special ca urmare a creșterii solicitărilor de răspuns pentru prim-ajutor calificat. Din total, 187.076 au fost gestionate de serviciile profesioniste pentru situații de urgență, 87% dintre acestea reprezintă intervențiile serviciilor mobile de urgență, reanimare și descarcerare – SMURD -, care au asistat 155.500 de adulți și 16.500 de copii, acționând în medie, la 930 de cazuri pe zi, cu un timp mediu de răspuns de 11 minute. În județul Hunedoara, pentru prima jumătate a anului s-au înregistrat 8.813 cazuri în care a fost nevoie de intervenția structurilor competente să gestioneze situații de urgență, iar echipajele SMURD au intervenit de 6673 de ori, cu o medie zilnică de 38 de cazuri, înregistrându-se, în medie 1,6 intervenții pe oră, cu un timp mediu de răspuns de aproape 10 minute.

Cei care doresc să-l întâlnească pe dr. Raed Arafat în ipostaza de premiant al hunedorenilor, sunt invitaţi sâmbătă, 29 august 2015, ora 11,00 în faţa statuii lui Decebal din centrul municipiului Deva.