La Hunedoara începe carnavalul medieval

crnaval2Atmosfera medievală revine la Castelul Corvinilor în perioada 28 – 30 august 2015, la cea de-a IV-a ediție a Carnavalului Medieval de la Hunedoara. „Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României”- APIR şi Primăria municipiului Hunedoara au pregătit trei zile în care tradiţiile şi legendele locului, arta şi gastronomia secolului al XV-lea vor însufleţi Castelul Corvinilor.

Animarea curții castelului va fi realizată cu succes de cavalerii și domnițele din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara. Turiștii se vor putea bucura pe tot parcursul evenimentului de atelierele meşteşugăreşti de pielărie, ţesătură, prelucrarea lemnului, pictură pe sticlă, ceramică sau de atelierele de dansuri pregătite de Nosa, jocuri medievale și costume medievale.

Prima zi a Carnavalului Medieval este în plină desfășurare la Hunedoara. Porțile castelului sunt larg deschise tuturor persoanelor doritoare să se transpună în lumea medievală.

Un crâmpei din acestă lume mirifică vă va fi prezentat și pe străzile din Hunedoara, prin Parada costumelor, prevăzută pentru astăzi, de la orele 16:30. Traseul paradei este cu plecare din parcarea magazinului Kaufland până la Casa de Cultură din municipul Hunedoara.

Tot vineri, începând cu ora 18:15 cei interesați pot urmări spectacolul “Commedia dell’arte Skepsis – Pețitorii Miaurlinei”, din curtea exterioară a castelului, iar între orele 17:45 și 21:00 (cu pauze), în curtea interioară a castelului, vizitatorii pot asculta concerte de muzică medievală susţinute de Truverii, Lupus Dacus și Blackbeers.

carnaval3Sâmbătă în intervalul 16:00-19:45 (cu pauze) poate fi ascultată din nou muzica medievală cântată de trupele Truverii și Lupus Dacus și poate fi urmărită „Commedia dell’arte Skepsis” în curtea interioară a castelului. Seara de sâmbătă se va încheia cu un spectacol de foc pregătit de Sirius dar și cu punerea în scenă, în curtea din spatele Castelului, a piesei de teatru intitulată ”Io, Mihai Voievod și Țara” în regia lui Ciprian Dumitrașcu.

Duminică, pe lângă momentele zilnice, începând cu ora 17:15, în curtea interioară a castelului va avea loc din nou un spectacol de teatru semnat Skepsis, iar seara se va încheia cu un concert al trupei Cimpoierii de Transilvania.

carnaval medievalIntrarea la Carnavalul Medieval este liberă pentru activitățile desfășurate în curtea exterioară din fața Castelului Corvinilor și zilnic după ora 18:00 în Castel. Intrarea liberă se păstrează inclusiv la spectacolul de foc și piesa de teatru ”Io, Mihai Voievod și Țara”, pus în scenă deAPIR, cu mențiunea că în ziua de sâmbătă Castelul se va elibera la ora 20:00, iar intrarea la piesa de teatru se va face în intervalul 20:30-21:00 în limita locurilor disponibile. Turiştii care nu reuşesc să prindă un loc la spectacol, pot urmări piesa de teatru pe un ecran amplasat în curtea exterioară din faţa castelului.

De asemenea, tot în aceeași perioadă, cei prezenți la castel vor putea asista și la „Festivalul Virșlilor”, eveniment ce se va desfășura în cadrul Carnavalului Medieval, în curtea exterioarădin fața castelului.