Adrian David cere demiterea președintelui CA de la Complexul Enegretic Hunedoara

david la cehDupă ce a luat parte la dezbaterea organizată la Petroșani, având ca subiect perspectivele de relansare a Compelxului Energetic Hunedoara și a constatat, la fel ca majoritatea celor prezenți, un dezinteres total din partea președintelui Consiliului de Adminisrație al CEH, Aurelian Ghimpău, președintele Consiliului județean Hunedoara vrea să-i propună ministrului Energiei, demiterea acestuia.

”Am participat joi la dezbaterea publică organizată la Petroșani și am aflat cu stupoare nu numai că suntem într-o situație disperată în ceea ce privește activitatea Complexului Energetic Hunedoara, ba mai mult am constata că avem la conducerea Consiliului de Administrație o persoană care are cu totul alte orientări decât cele care sunt scrise în fișa postului. Pe lângă faptul că acesta demonstează, din punctul meu de vedere, o incompetență evidentă din punct de vedere al capacităților profesionale, am constatat și o doză de nesimțire cu care tratează atât situația cât și persoanele care sunt interesate de soluții pentru problema noastră. În aceste condiții, în cursul zilei de luni voi cere domnului ministru Gerea să îl demită pe Aurelian Ghimpău atât din funcția de președinte al CA al CEH, cât și din cea de secretar de stat. Am speranța că în locul lui va veni cineva și competent și atașat să rezolve problema noastră pentru a fi siguri că dacă se întrevede o soluție aceasta va fi aplicată ca atare”, a declarat, duminică, pentru publicația Gazeta de Dimineață, Adrian David, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Măsura este agreată și de către reprezentanții minerilor, liderul sindical de la EM lonea, Vasile Păduraru manifestându-și susținerea față de un astfel de demers.