Vulcanul va avea semafoare în dreptul unităților școlare

semaforSăptămâna trecută, participanții la traficul rutier pe DN 66A care au tranzitat municipiul Vulcan au observat desigur că, în zona trecerilor de pietoni de pe str. Nicolae Titulescu, o echipă de muncitori lucra de zor la ”tăierea” asfaltului.

Cauza efectuării acestor lucrări ne-a fost dezvăluită chiar de către primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Acesta ne-a informat că administrația locală de la Vulcan a luat decizia ca, la toate trecerile de pietoni din municipiul Vulcan care se află în imediata vecinătate a unităților de învățământ situate în partea de nord a orașului vor fi instalate semafoare inteligente pentru dirijarea circulației.

ile gheorghe1”Am constatat, în ultimii ani, o creștere continuă a accidentelor de circulație pe această porțiune de drum național, care tranzitează municipiul Vulcan, în zona trecerilor de pietoni, atât din vina șoferilor, dar și din neatenția pietonilor. Pentru a elimina acest lucru, am decis să montăm în 4 locuri de pe strada Nicolae Titulescu, semafoare inteligente, cu buton de acționare a culorii roșu de către pietoni. Astfel, pietonii trebuie să acționeze butonul montat pe stâlpul semaforului pentru a putea traversa strada, iar șoferii vor fi obligați să oprească la culoarea roșie a semaforului”, explică primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Potrivit edilului vulcănean, noile semafoare vor fi funcționale la începerea noului an școlar. Ele vor fi amplasate pe șoseaua principală din municipiul Vulcan, în zona trecerilor de pietoni de la școlile gimnaziale nr. 1, nr. 4, nr. 5 și la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu”. Investiția este realizată din bugetul propriu al municipalității din Vulcan.