Prima conferinţă de mobilitate urbană, la Deva!

conferinta deva2Primăria Municipiului Deva în parteneriat cu compania Eurosport DHS a fost gazda unui eveniment în premieră pentru municipiul Deva: prima conferinţă internaţională de mobilitate urbană.

Desfășurată sub titlul „Sustainable Mobility Summit”, întâlnirea a adus la Deva specialişti în mobilitate urbană din Statele Unite şi Olanda, cu o vastă experienţă în domeniul mobilității urbane. La conferinţă au participat: primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, şefi de servicii din cadrul Primăriei Deva, reprezentanţi ai primăriilor Timişoara şi Sibiu, directori de şcoli şi companii, reprezentanţi ai societăţii civile.

potrivit unui comunicat de presă al Primăriei din Deva, la această întâlnire s-a discutat despre importanţa utilizării bicicletei ca mijloc de transport, drespre crearea de piste de biciclete care să asigure legătura între diferite puncte ale oraşului, despre importanţa ciclo-turismului şi fondurile care le aduce la bugetul local, dar şi despre sursele de finanţare. 

onferita deva1Primăria Municipiului Deva va începe deja pregătirile pentru depunerea unui proiect  în acest sens,  în vederea atragerii de fonduri europene. Primul pas este realizarea unui studiu de oportunitate, urmat de o dezbatere publică la care devenii să vină cu idei şi sugestii. Urmează apoi realizarea studiului de fezabilitate şi depunerea proiectului la ADR Vest, conform prevederilor din noile ghiduri de accesare a fondurilor europene.