Începe ”Săptămâna Europeană a Sportului”

saptamana sportuluiEdiția pilot a evenimentului ”Saptamana Europeana a Sportului”  va avea loc, săptămâna viitoare, simultan in cele 28 de tari ale Uniunii Europene, plus alte sase tari de pe continent. In Romania, cu aceasta ocazie vor fi organizate peste 130 de actiuni sportive, in mai toate judetele, si la care si-au anuntat participarea 26.000 de amatori iubitori de miscare.

In judetul Hunedoara, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara in parteneriat cu Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti, Institutia Prefectului – Judetul Hunedoara, Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, Primaria Municipiului Deva, Primaria Municipiului Hunedoara si Palatul Copiilor Deva va organiza 6 actiuni sportive in municipiile Deva si Hunedoara si in Valea Jiului, in Muntii Sureanu.

Astfel, luni, 7 septembrie, de la orele 19:00 va avea loc primul eveniment, la stadionul Cetate din Deva, intitulat ”Jogging FEST Deva”. Este vorba despre un concurs de alergare pentru sănătate + tombolă cu premii pentru participanți. Marți, 8 septembrie este prevăzută organizarea unui FlashMob  de diseminarea de  informații privind beneficiile mișcării . Cu acest prilej, tineri voluntari vor împărți pliante în zona Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” din  Deva. Miercuri, 10 septembrie, de la ora 10,00 va avea loc un EuroCros la Hunedoara, în Parcul Tineretului. Joi, 11 septembrie, programul evenimentului prevede o sesiune de diseminare de informații privind modalitățile de revigorare fizică la locul de muncă. În acest scop, vor fi împărțite pliante în instituțiile administrației publice din municipiile  Deva și Hunedoara. Pentru vineri, 12 septembrie organizatorii evenimentului propun o repriză de turism montan, alpinism și orientare sportivă, care va avea loc în Munții Șureanu, pe teritoriul administrațiv al orașului Petrila. Sâmbără și duminică, 13 respectiv 14 septembrie, în săli/centre de fitness din Deva, Hunedoara, Brad, Petroșani vor fi derulate activități de promovare a sportului amator.

 

Lorincz Szell, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara

Lorincz Szell, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara

Programul este  finantat cu sprijinul Comisiei Europene, cofinantat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene si Ministerul Tineretului si Sportului. Coordonatorul National al SES in Romania este Federatia Romana Sportul pentru Toti.

”Saptamana Europeana a Sportului are ca obiectiv primordial atragerea cetatenilor catre activitatile sportive, dupa ce, in urma ultimului studiu Eurobarometru, s-a constatat ca 60% dintre cei aproximativ 500 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene nu au facut sport niciodata in viata lor. ” – declara Szell Lorincz, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara.