Concert de muzică de cameră la Palatul Magna Curia din Deva

sonoro la deva Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva va găzdui joi, 10 septembrie 2015, în Palatul Magna Curia, începând cu ora 19.00, un eveniment din seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac. Accesul la concertele SoNoRo Conac se face, în limita locurilor disponibile, numai pe bază de invitație sau rezervare la adresa de mail mariaclara@sonoro.ro sau la telefon 0741.190.470.

Programul serii cuprinde piese de Ludwig van Beethoven (Duet pentru vioară și violă și Trio de coarde în sol major, Op. 9, Nr. 1), Jean Sibelius (Trio de coarde în sol major, JS 210), George Enescu (Lăutarul pentru violă solo) și Frank Bridge (Lament pentru două viole, H.117), în interpretarea muzicienilor Vlad Stănculeasa (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naș (violă) și Valentin Răduțiu (violoncel). Concertul va fi urmat de un cocktail.

Evenimentul de la Palatul Magna Curia face parte dintr-un proiect amplu, în cadrul căruia, în perioada următoare vor mai fi susținute concerte SoNoRo Conac în clădiri de patrimoniu precum cele care adăpostesc Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, Primăria Sectorului 1 „Banu Manta” din București sau Muzeul de Artă din Timișoara – „Palatul Baroc”.

 

Afis sonoro conac 2015 DEVASoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.