Valea Jiului și Deva vor avea căldură la iarnă

calduraPetroșaniul și Deva vor avea căldură la iarnă. Asigurările în acest sens vin chiar de la ministrul Energiei, Andrei Dominic Gerea, după întâlnirea pe care acesta a avut-o miercuri seara, la sediul Ministerului Energiei cu președintele Consiliului județean Hunedoara și cu primarii Devei (Petru Mărginean) și Petroșaniului (Tiberiu Iacob Ridzi). 

Ministrul Energiei le-a garantat edililor că în iarna acestui an termocentralele de la Paroșeni și Mintia vor avea huila necesar pentru a funcționa corespunzător și pentru a asigura agentul termic necesar în Valea Jiului și zona Deva. Acesta le-a spus însă reprezentanților autorităților locale să se pregătească pentru preluarea în administrare și exploatare a celor două termocentrale, cel târziu în toamna anului viitor. În acest sens, administrațiile locale din Valea Jiului vor trebui să se asocieze, iar Primăria din Deva va trebui să obțină acordul autorităților locale din comuna Vețel, pe raza căreia se află termocentrala Mintia, pentru a putea prelua activele celor două unități energetice de la CEH. Ministerul Energiei va asigura și resursele financiare pentru exploatarea ceor două unități energetice.

Potrivit președintelui Consiliului județean Hunedoara, un model de acțiune de acest fel este deja funcțional în județul Mehedinți. Adrian David spune că va solicita autorităților locale din Mehedinți documentația acestui proiect, urmând ca în cel mai scurt timp acesta să fie implementat și la nivelul județului Hunedoara.