Cine sunt cei mai buni pompieri din județul Hunedoara ?

pompierul anuluiZiua Pompierilor Militari, sărbătorit în România în fiecare an, la ata de 13 septembrie, a consituit și anul acesta un prilej de evaluare a performanțelor obținute în activitatea de pregătire și în intervențiile la diverse situații ale echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara.

Cu acest prilej au fost acordate mai multe premii, pe diverse categorii de activitate, unor reprezentanți de cinste ai acestei arme, după cum urmează:

1. ECHIPAJUL DE PRIM AJUTOR AL ANULUI  2015: echipajului de paramedici a SECŢIA ILIA format din: Plutonier Ovidiu FloreParamedic Cosmin Şoman Paramedic Cosmin Stancovici.

2. PARAMEDICUL ANULUI 2015: Daniel Mihonesc, plutonier major în cadrul Detaşamentului de Pompieri Hunedoara.

3. CEL MAI BUN ECHIPAJ DE DESCARCERARE ÎN ANUL 2015: Echipa Detaşamentului de Pompieri Orăştie formată din: Plutonier adjutant şef Mihai Achim Plutonier, major Graţian Dîncşoreann, Plutonier major Marcel Ungheanu, Plutonier major Mihai Stărp, Plutonier major Darius Nistor.

Premiul pentru cel mai bun echipaj de descarcerare în anul 2015 a fost adjudecat, de asemenea, de echipajul Staţiei de Pompieri Brad alcătuită din: Plutonier major Cristian Clej, Plutonier major Flaviu Dâlv, Plutonier major Cosmin Vlad Plutonier, major Iulian Duşan, Plutonier major Mircea Simedrea, Plutonier adjutant Viorel Matieş

4. ECHIPAJUL DE POMPIERI AL ANULUI 2015: Echipa Detașamentului de Pompieri din Deva formată din: Plutonier major Florin Rusanda, Plutonier major Alin Cătălina, Plutonier major Ovidiu Miheţ, Plutonier major Florin Gavrilă, Plutonier major Petre Podariu

5. SUBUNITATEA CU CELE MAI COMPLEXE INTERVENŢII ÎN ANUL 2015: Detaşamentul de Pompieri Petroşani.

6. PREMIUL SPECIAL se acordă Echipajului DETAŞAMENTUL HUNEDOARA, alcătuit din: Plutonier major Cristinel Sălăşan, Plutonier major Ştefan Datcu, Plutonier major Dan Lazăr, Plutonier major Ioan Lucaci, Plutonier major Daniel Mihonesc,  Plutonier adjutant şef Dorel Doleanu

7. PREMIUL SPECIAL se acordă totdată plutonierului major Daniel CĂLIN,  pentru reprezentarea I.S.U. Hunedoara la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, unde a obţinut pentru a patra oară consecutiv titlul de campion mondial la tir cu arcul.

8. POMPIERUL ANULUI 2015: plutonierul major Pavel Adelin Solomon, de la Detaşamentul de Pompieri Petroşani. Acesta a fost nominalizat pentru acest premiu având în vedere faptuo că a participat, în decursul acestui an, la un număr de peste 17 intervenţii, iar în data de 8 iunie a intrat în infern pentru a încerca să salveze viaţa unui copil surprins în incendiul izbucnit la un bloc de locuinţe din Uricani. Pompierul, care are doi copii ce îl aşteptau acasă, a pătruns în apartamentul inundat de flăcări şi fum asumându-şi un risc enorm.

Tututor premianților, felicitări !