Deschiderea noului an școlar la Petroșani / GALERIE FOTO

petrosanianscolar1Elevi, profesori, părinți și reprezentanți ai comunității locale, au fost prezenți astăzi la deschiderea festivă a noului an școlar de la Petroșani. Evenimentul a fost găzduit, așa cum se întâmplă de câțiva ani buni la Petroșani, în inima localității, în Parcul Central ”Carol Schreter”.

”Păşim în noul an şcolar cu mare speranţă că lucrurile vor fi mai bune decât anul trecut. În zona educaţiei, pe noi, cei din administrația locală, ne preocupă foarte mult siguranţa copiilor în şcoli, dar vom avea şi proiecte importante în perioada următoare pe fonduri europene pentru anveloparea şcolilor şi grădiniţelor din Petroşani”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Tototdată, acesta le-a reamintit elevilor că de modul n care vor performa la școală depinde, în mare măsură, felul în care vor performa de-a lungul întregii vieți și și-a exprimat convingerea că, la Petroșani, școala rămâne unul dintre principalii piloni ai comunității.

“Va multumesc pentru ca sunteti astazi intr-un numar atat de mare aici in parcul central pentru a celebra inceputul anului scolar. Acesta reprezinta pentru comunitatea noastra un eveniment foarte important din mai multe puncte de vedere dar in primul rand este o zi impormanta pentru cei mici, pentru cei care astazi pasesc pentru prima data pragul scolii dar si pentru parintii lor, pentru profesori dar si pentru noi pentru comunitatea Petrosaniului in general. Eforturile fiecaruia dintre noi sa indreapta in primul rand spre ei, spre copii pentru ca acestia sunt oglinda noastra a parintilor si pentru ei facem tot ceea ce putem pentru ca ei sa aiba un viitor mai bun decat al nostru. Comunitatea locala, consiliul local, administratia in general face tot ceea ce trebuie pentru a asigura conditile cele mai bune in scoli si gradinite si alaturi de noi profesorii si dascalii fac cu mare pasiune acesta meserie care este mai mult un har pentru ei. Nu poti sa modelezi caractere fara sa pui suflet. Va multumesc inca odata pe aceasta cale tuturor dascalilor pentru efortul pe care il faceti si pentru rezultatele pe care le obtineti cu acesti copii minunati. Vreau sa le multumesc parintilor pentru efortul pe care il fac in fiecare zi pentru ca stiu cat este de greu ca sa cresti acesti minunati copii dar peste toate aceste greutati cand vezi ca ei sunt fericiti uiti de toate si mergi mai departe pentru ca nimic nu este mai important pe acest pamant decat sa poti sa asiguri conditiile cele mai bune pentru copilul tau. Va multumesc pentru efortul pe care il faceti si de fiecare data am spus ca in acest triunghi scoala, parinte, administratie cel mai important lucru trebuie sa fie copilul si elevul si nu altceva si cred ca la Petrosani am reusit acest lucru si sunt convins ca lucrand in continuare vom reusi sa facem ceea ce trebuie in scolile din Petrosani si pentru copii nostri. Un deziderat important al administratie locale de cativa ani buni de zile a fost siguranta in scoli si siguranta in general in comunitatea noastra si cred ca am reusi t mare masura sa face acest lucru si vom merge si vom accentua pe acest lucur. Nu vom neglija nici celelalte aspecte legate de administratia locala dar pentru ca cei mici sa se simta in siguranta si cadumneavoastra sa fiti linistiti aceste lucruri le vom face in continuare. Va urez mult succes si cred ca este important ca in astfel de momente sa fim impreuna”,  le-a spus celor prezenți, în discursul său rostit la acest eveniment,  primarul municipiului Petroşani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Prezenta la deschiderea noului an școlar de la Petroșani, preşedintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian Nicolae David a ţinut să precizeze că: „am ţinut să fiu astăzi aici din mai multe motive. În primul rând, este un semn de apreciere faţă de eforturile administraţiei locale de a pune pe masa elevilor şi la îndemâna profesorilor tot ceea ce este necesar pentrua  putea pregăti actul educaţional la cel mai înalt nivel. Tot la fel de importante sunt şi preocuparea profesorilor şi rezultatele pe care elevii le-au avut de-a lungul anilor la nivelul cel mai înalt şi totodată sufletul meu este aici acasă, pentru că aici am început şi eu primii paşi şi aici am absolvit şi liceul.”

“După o vară prea caldă şi prea scurtă, acest început de an şcolar este mai încărcat de bucuria revederii şi împărtăşirii, de curiozitatea celor mici şi emoţiile constructive, dar şi de provocările fenomenelor sociale de la nivel global. Malala, pakistaneza de 18 ani, laureata a premiului Nobel pentru pace în 2014 a militat de la o vârstă fragedă pentru dreptul tinerilor la educaţie. Accesul la educaţie al tuturor copiilor, asigurarea de şanse egale, educaţia centrată pe elev, programele şcolare, manualele gratuite, serviciile de asistenţă pentru copiii cu cerinţe educative speciale, paleta largă de activităţi extraşcolare, formarea de competenţe şi abilităţi necesare pentru o integrare cât mai bună pe piaţa muncii, toate acestea oferite din suflet, de descăli dedicaţi profesiei lor”, a spus și inspectorul școlar Dana Luiza Cioară, în mesajul Inspectoratului Şcolar Hunedoara.

Această prezentare necesită JavaScript.

La deschiderea noului an de învățământ de la Petroșani au fost prezenți și părintele ortodox Gabriel Bulf (care a rostit un cuvânt de binecuvântare), inspectorul școlar Dana Luiza Cioară (care a transmis mesajul ISJ Hunedoara) și comisarul șef de poliția Dragomir Tudor (care a transmis cuvântul șefului Poliției Române). De asemenea, în cadrul deschiderii oficiale a fost înmânat și premiul oferit de fundația condusă de familia Lupu-Dima, celui mai performant elev al Colegiului ”Dimtrie Leonida” în anul școlar precedent.