Lecție de jazz cu Harry Tavitian, la Deva

tavitianCentrul cultural ”Drăgan Muntean” găzduiește sâmbătă, 30 septembrie, de la orele 19,00 un concert extraordinar de jazz susținut de o figură legendară a genului, Harry Tavitian.

Născut în anul 1952 la Constanta, într-o familie de armeni, Harry Tavitian este considerat drept este cel mai important jazzman român contemporan,  caracterizarea fiindu-i făcute de cronicarii cunoscutului jurnal ”International Herald Tribune”.

Harry Tavitian a sustinut concerte si a participat la festivaluri importante în România, Rusia, Lituania, Franta, Italia, Germania, Bulgaria, Portugalia, Republica Moldova, Iugoslavia, Polonia, Scotia, Ungaria, Grecia, Turcia, Olanda, SUA, Armenia (ca invitat personal al presedintelui Armeniei), Slovacia, Elvetia, Cehia, Austria, Slovenia.

În întâmpinarea primului să comcert susținut la Deva, Harry tavitian a declarat: „Aştept cu emoţie să mă întâlnesc cu publicul din Deva. În general am avut plăcerea de a merge prin locuri mai puţin umblate, mai puţin bătătorite… Este foarte uşor să cânţi în oraşe mari ca Bucureştiul sau Clujul care îţi garantează un public dar există şi spaţiul mult mai extins al oraşelor unde nu a fost până acum o activitate susţinută de jazz. Eu mă simt foarte bine în aceste oraşe unde este o lume foarte bună, legăturile dintre oameni sunt mult mai strânse, interesul pentru cultură e mare iar actul artistic, excelent primit. Sunt sigur că aşa va fi şi de această dată la primul meu concert în Deva.”