Ce au adus Consiliului județean Hunedoara primele trei luni cu Adrian David la conducere

consiiul judeteanÎn ultimele trei luni, de când la conducerea Consiliului județean a fost ales, după o perioadă similară de interimat și incertitudini, tânărul consilier județean Adrian David, în această instituție s-a făcut mai puțină politică și mai multă administrație. Iar primul bilanț de activitate, pe care Adrian David l-a prezentat săptămâna trecută în fața jurnaliștilor, nu face decât să confirme acest lucru.

Peste foarte puțin timp, primele roade ale unei activități administrative serioase, dedicate nevoilor cetățenilor județului Hunedoara, se vor concretiza în primul rând prin darea în folosință a deponeului ecologic, iar în cursul primăverii anului viitor întregul proiect privind managementul deșeurilor în județul Hunedoara  – cel mai important program financiar derulat până în prezent de CJH – va fi implementat. ”Am reușit, în aceste 3 luni, să reintrăm în grafic cu acest proiect și, potrivit unui clasament național ne situăm pe locul secund ca viteză de implementare”, spune Adrian David.

Și în ceea ce privește lucrările de infrastructură rutieră, în perioada primelor 3 luni de mandat ale noului președinte al Consiliului județean s-au făcut importanți pași înainte. ”A fost turnat deja primul strat de asfalt pe o distanță de 7,5 kilometri din cei 18 ai drumului spre cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia, iar proiectul este atent monitorizat pentru că nu ne permitem nici un fel de întârzieri în executarea lui, mai ales că timpul alocat implementării este unul foarte scurt”, arată David.

După trei decenii în care, la nivel politic, s-au făcut extrem de numeroase promisiuni, drumul județean Iscroni-Aninoasa va avea în sfârșit covor de asfalt. În acest sens, Consiliul județean a dat deja undă verde finanțării iar lucrările sunt în plină execuție. Similar, unul dintre cele mai circulate drumuri județene din Hunedoara, cel spre mănăstirea Prislop, urmează să fie spus unei investiții semnificative care viează modernizarea acestuia. Dacă adăugăm la acest capitol și continuarea lucrărilor la DJ 666 Merișor-Dealu Babii-Vulcan, vom avea harta completă a investițiilor în infrastructura rutieră, prin care CJH modernizează 109 km din cei 1300 km de drumuri județene aflați în responsabilitatea sa.

Ceea ce este însă și mai important este faptul că, în toate activitățile acestei importante instituții administrative județene, transparența, seriozitatea și sinceritatea au devenit un nou model de lucru, impus de președintele Adrian David. ”A fost modificat regulamentul de achiziții publice, impunem reguli clare, transparente și eficiente în tot ceea ce înseamnă cheltuirea banului public și acordăm atenția cuvenită informării cetățenilor asupra activității pe care o desfășurăm”, a mai spus la prezentarea primului său bilanț, Adrian David.