Chinezii testează piața afacerilor locale din Valea Jiului, la Vulcan

12025684_10207189059781467_1704844148_oPrimarul Municipiului Vulcan – Gheorghe Ile – a participat în cursul zilei de 23 septembrie la Forumul de Investiții organizat la București de Departamnetul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat al Guvernului României – reprezentat de șeful acestuia Alexandru Năstase – și compania Invest Romania, în scopul stabilirii unor direcții clare de colaborare economică cu mediul de afaceri din China- municipiul Ningbo.

Evenimentul s-a bucurat de implicarea directă a Ambasadei Chinei în România și a urmărit ca prin dialogul direct dintre cei prezenți – oficialii români și chinezi, să se facă în cel mai scurt timp o evaluare a tuturor posibilităților de dezvoltare de afaceri cu capital chinez în zonele reprezentate la acest forum, la care au fost prezente 100 de instituții publice și private din mai multe județe ale țării.

Partea chineză a fost prezentă cu 51 de companii de investiții, pentru mai multe domenii de activitate de producție și servicii.

Municipiul Ningbo este cotat ca fiind unul dintre cele mai prospere din China cu un mediu de afaceri puternic, a cărui investiti eexternă înanul 2014 se ridică la 7,4 miliarde de dolariamericani.

În România investițiile chinezilor din Ningbo reprezintă până la aceastăoră 14 întreprinderi cu o valoare de 5 miliarde de dolari, însă interesul acestora de a investi în continuare este constant.

În scopul dezvoltării unor parteneriate durabile, la forum au fost semnate documenteo ficiale de colaborare pe termen mediu și lung între cele două părți, urmând ca în cel mai scurt timp, investitorii chinezi să facă o evaluare a tuturor ofertelor făcute de reprezentanții români pentru a putea stabili – în funcție de interesele lor economice care dintre domeniile de activitate propuse se pot transpune în investiții concrete. Nu este exclusă din atenția chinezilor nicia ctivitatea de extracție de huilă, ceea cea duce o nouă speranță în zona mineritului din Vale.

12043567_10207189053581312_494745908_oPrimarul Vulcanului a promovat la acest forum următoarele domenii de investiție, cu resurse foarte bune și cu potential de valorificare atractiv pentru capitalul chinez: mineritul, turismul, fructele de pădure, ciupercile, mierea.

Urmează ca în cursul lunii octombrie, oamenii de afaceri chinezi să facă o deplasare în zonele cu potential de investiție, incluzând și Valea Jiului. Ei vor fi primiți de administrația Vulcanului și vor putea vedea la fața locului posibilitățile de amplasare de unități productive.

” Apreciez că participarea mea de ieri la acest forum de investiții ne apropie la nivel de comunitate de acest ambițios și totodată dificil deziderat al mandatului meu de a aduce investiții noi în zona Vulcanului și implicit a Văii Jiului. Partenerii chinezi sunt hotărâți să investească. Sunt fermi, atenți, calculați, determinați să-și maximizeze câștigurile. Domeniile de investiție pe care le pot aborda în zona noastră le pot aduce profituri frumoase ceea ce pentru noi înseamnă în primul rând crearea de locuri de muncă și contribuții la bugetul local. Vom avea prilejul în cursul lunii octombrie să cristalizăm împreună cele mai bune oportunități care să impulsioneze economia locală și zonală.” – Gheorghe Ile – primarul municipiului Vulcan.