Noul director general al CEH a fost instalat în funcție

emil florut la ceh

Emil Floruț a fost instalat joi, în mod oficial, în funcția de director general al Complexului Energetic Hunedoara.Acesta a fost desemnat în această calitate în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției de Biroul de presă al CEH, Emilian Floruț a luat un prim contact cu situaţia societăţii (ansamblul situaţiei economice şi financiare a societăţii, problemele legate de securitatea şi sănătatea în muncă, situaţia litigiilor, principalele situaţii de risc), împreună cu președintele Consiliului de administrație, Aurel Ghimpău.

De asemenea, pe agenda zilei au fost consemnate o serie de întâlniri cu autorităţile publice locale, cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara şi ai altor societăţi de interes local, tematica discuţiilor fiind reprezentată de problemele cu care se confruntă S.CEH-SA şi implicaţiile acestora la nivelul comunității.

”Întreaga echipă managerială a societăţii lucrează la elaborarea unui plan de restructurare organizaţională, funcţională şi de dezvoltare care va fi prezentat Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi al Mediului de Afaceri. Documentul urmează a fi susţinut în data de 24 octombrie la Bruxelles şi vizează măsuri de relansare a S. CEH-SA prin creşterea eficienţei, asigurarea securităţii locurilor de muncă, diversificarea activităţii şi introducerea elementelor de progres tehnologic. De asemenea, se iniţiază demersuri în vederea constituirii unei societăţi al cărui obiect de activitate să fie transportul şi distribuţia agentului termic, în parteneriat cu administraţia publică locală. Această formă de organizare va permite accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie a agentului termic, demers pentru care S. CEH-SA este pregătită să ofere întreg sprijin logistic şi de know-how”, se arată în comunicatul CEH.