”Șatra ca mod de viață”, astăzi la Castelul Corvinilor

satraCastelul Corvinilor din Hunedoara este vineri, 25 septembrie, gazda celui de-al patrulea eveniment dintr-o serie de 5 prevăzute în cadrul proiectului RROMANE PARAMÌĆA (POVEŞTI ROME) – inventariere şi măsuri de conservare a patrimoniului imaterial rom din regiunea Hunedoarei, finanțat prin Granturi SEE.

Evenimentul se numește „Un mod de viața – șatra” și în cadrul lui, turiștii și vizitatorii prezenți la castel vor avea ocazia să asiste la reconstituirea unui aspect definitor pentru etnia rromă: o zi la șatră. În cadrul evenimentului se va dansa, se va cânta și se vor spune povești culese din cadrul comunității rrome din zona Hunedoarei. Activitățile se vor desfășura în jurul unei căruțe special echipată pentru șatră cu coviltir și toate cele necesare acestui stil de viață nomad, caruță ce poate fi vizitată de către doritori.

Promotorul proiectului este Asociaţia pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara iar partenerul acestuia este Asociatia Fjellugla Kompetanse (Norvegia).