Începe o nouă stagiune de spectacole la Teatrul ”Ion D. Sârbu” din Petroșani

teatrul din petrosaniAu mai rămas doar 3 zile până la deschiderea stagiunii 2015-2016 la Petroșani. După o perioadă de pauză, actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani își reiau locurile de pe scenă, iar spectatorii își reiau, și ei, locurile din sala de spectacol.

Comedia „Caniota”, de Eugene Labiche – regia artistică Horațiu Ioan Apan, scenografia Alexandru Radu, muzica Dorin Griguța – va deschide sâmbătă, 3 octombrie 2015, de la ora 18:00, prezenta stagiune.

„Împreună cu Victorien Sardou, dar mai ales cu Georges Feydeau, Eugene Labiche a cimentat în comedia franceză arta vodevilului. Considerat egalul lui Moliere, Labiche, dramaturg prolific, se adresează, ca public țintă, burgheziei, pe care nu ostenește să o ridiculizeze. Piesele sale complexe și îngăduitor satirice fac trecerea de la comedia clasică la farsa modernă, având chiar trimiteri spre teatrul absurdului. Pălăria florentină, Gramatica sau Voiajul d-lui Perrichon reprezintă câteva succese ale dramaturgului Labiche, care prezintă parizienilor, în 1864, la Theatre du Palais Royal, comedia vodevil Caniota. Și eroi și ticăloși, nici sfinți dar nici deșănțați, personajele Caniotei, ajunși la Paris, trec printr-un șir întreg de peripeții. Robi ai formei ei se supun bucuroși atât plăcerii de a mânca, dar și celei de a avea și a cheltui bani. Aventurile lor par a fi neîntrerupte decât de cuplete cântate pe șlagărele zilei. Caniota își poartă protagoniștii într-un joc al aparențelor generator de situații comice. Eugene Labiche clădește astfel propriilor personaje un univers spumos, caracterizat prin replici tăioase, umor fin și hohote de râs”, spune Horațiu Ioan Apan, regizorul spectacolului Caniota.

Duminică 4 octombrie 2015, de la ora 12:00, cei mici sunt așteptați și ei la primul spectacol pentru copii din stagiunea 2015-2016, „Frumoasa și Bestia”.

Oana TUȚU

Afis Caniota