Întâlnire cu campionul mondial la karate Rafael Aghayev la Baru Mare

rafael aghayevUn eveniment de excepție prilejuiește iubitorilor de karate din România întâlnirea cu numărul 1 mondial al acestui sport, azerul Rafael Aghayev. Acesta va fi prezent la prima ediție a seminarului internațional de karate Adidas-Rafael Aghayev, care va avea loc în  perioada 3-5 octombrie, în județul Hunedoara, la Baru Mare.

Rafael Aghayev din Azerbaidjan este de patru ori campion mondial, de 10 ori campion european și câștigator al Jocurilor Olimpice de la Baku 2015.  Considerat cât ”Messi, Ronaldo și alți vreo cinci ca aceștia la un loc”, Rafael Aghayev a absolvit Academia de Educație fizica și sport din Azerbaidjan, Facultatea de arte marțiale, specialitatea de antrenor – instructor în karate sub departamentul „Artele marțiale și tehnicile sale”. Din 2007 până în 2008 a servit în forțele armate, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Central al Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

Seminarul, organizat de Adidas, constă în 4 antrenamente tehnico-tactice conduse de campionul mondial și olimpic, care se vor desfășura de două ori pe zi, în cele două zile ale ședințelor de antrenament.

Deschuderea festivă a evenimentului la care deja și-au anunțat participarea peste 600 de sportivi karateka din România, va avea loc sâmbătă,3 octombrie 2015, de la ora 12,00 la baza de practică și agrement de lângă sala de sport din localitate. La eveniment este așteptată să participe și Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului.