Astăzi este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

varstniciZiua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb „Cine n-are bătrâni să-și cumpere”. Potrivit statisticilor, în prezent o persoană din zece are peste 60 de ani, iar generațiile în vârstă se măresc mai rapid decât alte grupe de vârstă din cadrul populației. În 2050, se estimează că o persoană din cinci va avea peste 60 de ani.

 

 

 

MESAJE ADRESATE VARSTNICILOR DIN VALEA JIULUI DE PERSONALITĂȚILE LOCALE:

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este un frumos prilej de a ne îndrepta gândurile, pline de dragoste, respect și recunoștință, față de fiecare persoană de vârsta a treia din comunitatea noastră și de a le mulțumi pentru sfaturile lor înțelepte și pentru exemplul lor de viață.

Cu această frumoasă ocazie, am onoarea și plăcerea să le urez, din tot sufletul, cetățenilor din generația celor cu mai multe amintiri, sănătate, bucurii și un sicer LA MULTI ANI, dar și să le mulțumesc, încă o dată, pentru tot ceea ce au realizat în comunitatea noastră locală și pentru ceea ce reprezintă pentru noi toți.

Tiberiu Iacob Ridzi

Primarul municipiului Petroșani

 

***

Înțelepciunea și responsabilitatea oamenilor se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, și în activitatea Apa Serv Valea Jiului ne bucurăm de seriozitatea pe care o dovedesc pensionarii Văii Jiului. Iată de ce, aniversarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice este încă un bun prilej pentru noi de a mulțumi fiecărei pesoane de vârsta a treia din portofoliul nostru de clienți și colaboratori, pentru seriozitate și responsabilitate, precum și pentru sfaturile utile pe care le primim, în mod constant, de la dânșii.

Cu această ocazie, doresc să le transmit tuturor persoanelor de vârsta a treia din Valea Jiului, sincere urări de sănătate, putere de muncă și înțelegere.

Dumnezeu să vă răsplătească cu viață îndelungată și multă fericire !

La mulți ani !

 

Costel AVRAM

Director general Apa Serv Valea Jiului

 

***

Dragi colegi de generație,

 

1 Octombrie este ziua noastră. Adică a persoanelor vârstnice. Deși nu simțim că am fi astfel, totuși privind cu luciditate la trecerea noastră prin timp, la faptul că suntem bunici, că suntem pensionari, că ne mai dor câteodată oasele ( mai ales când se schimbă vremea) sau că avem o experiență de viață care ne permite să luăm decizii mult mai corecte decât o făceam în urmă cu câteva zeci de ani, putem spune că avem o vârstă care este astăzi onorată, la nivel internațional.

 Vă doresc tuturor Doamnelor și Domnilor – seniorii comunității noastre, să fiți sănătoși, să vă bucurați de viață, de familiile voastre, de copii, de nepoți, poate și de strănepoți, de prieteni.

 Vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce ați făcut pentru comunitatea Vulcanului. Meritați tot respectul și prețuirea noastră. La Mulți ani!

 Cu prietenie,

Gheorghe ILE – Primarul Municipiului Vulcan

 ***

Astazi 1 Octombrie – ” Ziua internaţională a persoanelor vârstnice” zi dedicată dumneavoastră, părinţilor şi bunicilor noştri care aţi ajuns la vârsta înţelepciunii, este un minunat prilej pentru a vă transmite sentimentele noastre pline de respect, sa va multumim pentru ca existati şi pentru tot ceea ce ne-ati dat de-a lungul vremurilor, educaţie, o copilărie cât mai lipsită de griji. Dumnezeu să va dea sănătate şi zile senine, bătrâneţi liniştite şi fără griji.

La mulţi ani !

Dănuț BUHĂESCU

Primarul orașului Uricani

***

Nu este un secret pentru nimeni că, în viața politică de astăzi, rolul și locul oamenilor în vârstă este unul esențial. Nici un om politic responsabil nu se poate lipsi astăzi de experiența de viață, de responsabilitatea civică sau de seriozitatea cu care se implică în viața politică oamenii cu înțelepciunea conferită de înaintarea în vârstă.

Astăzi, când sărbătorim, alături de întreaga Planetă, Ziua Persoanelor Vârstnice, gândurile mele sincere se îndreaptă spre pensionarii din Valea Jiului, spre oamenii în fața cărora activitatea noastră politică are sens. Mulțumindu-vă pentru toate acestea, vă doresc viață lungă, sănătate și prosperitate, bucurii și fericire alături de cei dragi.

LA MULTI ANI !

Costel AVRAM

Vicepreședinte PNL Hunedoara

Președinte PNL Petrila