Două avarii au impus astăzi restricționarea alimentării cu apă în municipiul Ptroșani

apaservLocatarii de pe mai multe străzi din municipiul Petroșani au rămasîn week-end fără apă potabilă la robinet. Apa Serv Valea Jiului anunță că restricțiile la apa potabilă din acest weekend au fost generate de  câteva avarii.

Prima avarie a avut loc pe strada Anghel Saligny – lângă Judecatoria Petrosani.Avaria menționată, care a afectat inclusiv interiorul Judecătoriei Petroșani, a fost discutată și analizată de echipa managerială a ApaServ cu reprezentanții Primăriei Petroșani pe întreg parcursul săptămânii.

ApaServ a primit acceptul de a acționa pe porțiunea ce aparține domeniului public al administrației locale abia în cursul zilei de sâmbătă. Pe cale de consecință , tot sâmbătă a inceput lucrarea propriu-zisă care a fost încheiată in aceiasi zi in jurul orelor 24.00. In acest caz, echipele APASERV au intervenit la o conductă spartă, aflată  lângă un stâlp de curent electric. Intervenția a fost dificilă deoarece exista riscul provocării unei alte avarii, de data aceasta de factură electrică dacă s-ar fi dărâmat stâlpul de electricitate.

In conditiile date s -a decis anularea conductei vechi și realizarea unor branșamente separate pentru alimentarea celor 8 case care fuseseră afectate de avaria în cauză.

Cea de- a doua avarie avut loc in cursul zilei de duminică. Si aceasta a impus restrictii la apa potabila.  De data aceasta a fost afectat Cartierul Carpați, in zona Aleea. Crângului, unde o altă conductă a cedat din  cauza vechimii ( in jur 40 ani). Apa potabila a fost oprită, iar lucrările s-au intins până duminică seara când încă sunt efectuate diverse intervenții pentru remedierea defecțiunii.

Apa Serv apreciază că situația a revenit la normal și în acest cartier după aproximativ două ore.

Apa Serv Valea Jiului isi prezinta scuze pentru disconfortul creat de aceste avarii care sunt independente de activitatea societății.