Ziua Educatorului la Petroșani

tiberiu iacob ridziAtât pentru cadrele didactice și auxiliare din unitățile de învățământ preșcolar de la Petroșani, cât bineîneles și pentru elevi, ziua de luni, 5 octombrie, este zi fără școală.

Chiar și în aceste condiții, educația este activitatea nr. 1 a acestei zile în care, alături de mii de orașe din 200 de țări ale lumii, Petroșaniul sărbătorește Ziua Mondială a Educației.

“În luna octombrie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Educatorului, aceasta fiind ziua în care le mulţumim persoanelor care, cu răbdare şi dăruire de sine, au devenit formatori ai cetăţenilor de mâine. Respectul şi demnitatea acordate profesorilor care ne formează oameni trebuie să devină un fapt comun pentru societatea noastră. Cu această ocazie am propus Consiliului Local să-i sărbătorim şi să îi premiem pe cei care, prin educaţie, îi ajută pe copiii noştri să-şi construiască un drum în viaţă, îi ghidează şi stimulează permanent, contribuind la dezvoltarea lor personală”, spune primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Cu acest prilej, conform unei frumoase tradiții instituite la Petroșani, un număr de 14 cadre didactice care, în acest an și-au încheiat activitatea de la catedră, vor fi aplaudate în cadrul unui eveniment public organizat la sala de marmură a Primăriei, luni de la orele14,00. În plus, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, dascălii de pe acum pensionari vor primi o plachetă de onoare din partea autorităților locale de la Petroșani și un premiu în bani.