Astăzi este Ziua Educației. La mulți ani, doamnelor și domnilor profesori !

profesor la catedraZiua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoarea profesională a profesorului. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale pentru aprecierea cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare. Între 1965 și 1994 era prima duminică din octombrie. Din 1994 este pe 5 octombrie pentru a coincide cu sărbătoarea mondială a profesorului (stabilită în 1994 de UNESCO).

Cu ocazia Zilei Educației, în Valea Jiului astăzi nu vor avea loc cursuri la clasă. În schimb, pentru dascăli sunt organizate o serie de activități menite să marcheze așa cum se cuvine această zi dedicată oamenilor de la catedră.

 

MESAJE DE ZIUA EDUCATORULUI DIN PARTEA REPREZENTANȚILOR COMUNTĂȚII:

După cei care ne-au dat viață, dascălii sunt oamenii care ne sunt neîndoielnic cei mai dragi. Sunt oamenii care, cu pasiune și migală, cu responsabilitate și profesionalism, modelează caracterul și educația fiecăruia dintre noi.

 Sărbătorirea Zilei Mondiale a Educatorului îmi oferă prilejul de a le mulțumi tuturor celor care sunt implicați în procesul educațional al tinerilor din comunitatea noastră pentru dăruirea și pasiunea pe care o au în îndrumarea și educarea tinerilor noștri.

Cu această frumoasă ocazie, le urez celor care au oferit și oferă cu generozitate lumina cunoașterii, șlefuind caractere și formând oameni de valoare, un sincer ”La mulți ani”.

 Vă doresc, doamnelor și domnilor educatori, sănătate și putere de muncă, fericire și împliniri. Fie ca visele dumneavoastră să prindă viață, așa cum, grație muncii dumneavoastră, ați făcut posibil
ca bună parte din visele noastre să devină realitate.

 Tiberiu Iacob Ridzi

Primarul municipiului Petroșani

***

Fără dumneavoastră, stimați dascăli, comunitatea noastră și societatea în ansamblul ei nu ar putea exista. Sunteți motoarele vii ale creșterii generațiilor de tineri, ale educării și pregătirii lor pentru viață.

De Ziua domniilor-voastre permiteți-mi să vă adresez gândurile mele de respect și recunoștință pentru tot ceea ce faceți pentru copiii Vulcanului.

Vă doresc sănătate, putere de muncă și să păstrați nealterată pasiunea pentru activitatea nobilă pe care o dăruiți elevilor dumneavoastră.

 La Mulți Ani de Ziua Educatorului !

Cu mulțumiri,

Gheorghe ILE

Primarul municipiului Vulcan

***

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației va uram „La multi ani !” tuturor cadrelor didactice sa aveţi sănătate şi putere de muncă pentru continuarea lucrului pe care îl faceţi cu atât de multă dăruire. 

Dănuț Buhăescu

Primarul orasului Uricani

***

În Japonia, singura categorie profesională pentru care există derogarea de a face plecăciuni în fața împăratului este cea a dascălilor. Asta pentru că împăratul consideră că, fără profesori, nu pot exista conducători de stat. În România, deși rolul dascălilor este la fel de mare pentru întreaga noastră comunitate, prea puțini sunt din păcate cei care dau educatorilor răsplata pe care o merită.

Ca liberal, știu că viitorul acestei țări, fie el politic, economic sau social, depinde în cea mai mare măsură de succesul muncii dumneavoastră.  Astăzi, de Ziua Educatorului, mă plec cu respect în fața dumneavoastră, doamnelor și domnilor învățători și profesori, și vă doresc să aveți puterea de a rămâne aceași oameni de înaltă conștiință, devotați profesiei și comunității.

LA MULȚI ANI !                                               

Costel AVRAM

***