Mircea Geoană prevestește dispariția marilor partide de pe scena politică românească

psro devaPrezent la finalul săptămânii trecute la Deva, unde a avut loc constituirea filialei Hunedoara a PSRO, senatorul Mircea Geoană, liderul acestei noi formațiuni politici din România a declarat că vremea marilor partide de pe scena politică românească a apus. Fostul lider social-democrat apreciază că, nu peste multă vreme, marile partide vor dispărea, locul lor urmnd a fi luat de noile formațiuni politice care se nasc acum n România.

„Din cauză că politicienii sunt blocaţi în scandaluri de corupţie, România nu poate evolua. Ambiţia noastră este de a oferi o alternativă reală la partidele actuale, care nu s-au adaptat la realităţile economice şi sociale, iar aşa cum ştim cu toţii, orice specie inadaptată este condamnată la dispariţie. Avem ca obiectiv să ajungem până în 2020 principala forţă politică de stânga, iar la alegerile locale din 2016 să fim pe podium, cu un scor din două cifre. Suntem la început de drum, iar succesul pe care-l vom avea va depinde de calitatea oamenilor care vor intra la noi în partid”, a declarat Mircea Geoană.

La Deva, PSRO va fi condus de o echipă de tineri politicieni hunedoreni în frunte cu Răzvan Mareș. Din echipa de conducere mai fac parte Alin Suciu, în calitate de preşedinte executiv, Cristina Petrescu, preşedintele Organizaţiei de femei şi Paul Ionescu, preşedintele organizaţiei de tineret.  În perioada următoare, aceștia vor avea misiunea de a construi filiale locale ale PSRO n toate localitățile hunedorene, urmâd ca undeva în cursul lunii decembrie să fie aleasă structura de conducere a PSRO Huneodara care va conduce partidul în alegerile din anul 2016. Mirecea Geoană a lansat tuturor oamenilor care cred în politica de stânga să se alăture acestui partidu, dar a avertizat că pentru a fi validat ca membru al PSRO, cei interesați trebuie să îndeplinească anumite criterii de integritate morală şi profesională, criteriile care, de altfel, sunt prevăzute și în statutul partidului.