Senatul a aprobat astăzi proiectul ”Primul loc de muncă”

vochitoiu la senatProiectul legislativ intitulat „Primul loc de muncă” a trecut astăzi cu succes de Plenul Senatului. Inițiat de UNPR și susținut de senatorul Haralambie Vochițoiu, proiectul a primit astăzi avizul Senatului României, fiind adoptat în plen cu votul majorității senatorilor, respectiv 91 de voturi pentru și doar unul împotrivă.

Propunerea legislativă „Primul loc de muncă” prevede ca angajatorii care încadrează în muncă, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani, primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni.

„Noi suntem convinși că proiectul „Primul loc de muncă” – alături de programele „Prima casă” și „Prima mașină” – va fi un proiect revoluționar pe piața muncii și va asigura experiența necesară pentru punerea în valoare a tinerei generații”, a declarat senatorul Haralambrie Vochițoiu.

gabriel-oprea1„Am avut încredere că vom primi tot sprijinul pentru proiectul „Primul loc de muncă”, un proiect pentru tineri, un proiect pentru români. Avem nevoie ca tinerii să rămână în țară. Așa cum am mai declarat, ne interesează soarta țării, România și una dintre priorități este de a asigura pe lângă securitate națională, bunăstare și securitate socială, românilor”, a precizat de asemenea președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea.

Proiectul a primit aviz favorabil și din partea Ministerului Muncii, acesta fiind susținut în Parlament de secretarul de stat Gabriel Lungu. ”Astăzi am susținut favorabil, în Senat, din partea Guvernului României, implicit din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale, și Persoanelor Vârstnice, un important proiect legislativ pentru tinerii din țara noastră. Proiectul,, Primul loc de muncă” asigură o experiență de 3 ani tinerilor care sunt în căutarea primului loc de muncă. Senatorii României au votat, indiferent de culoarea politică, pentru acest proiect”, ne-a declarat Gabriel Lungu.