A început Proiectul “Studenți pentru comunitate”

niloranLa Petroșani a demarat, în aceste zile, proiectul “Studenți pentru comunitate”, implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a Județului Hunedoara și Universitatea din Petroșani.

În cadrul acestuia, peste 200 de studenți ai facultăților din cadrul Universității din Petroșani vor învăța ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia.

De asemenea, în perioada de desfășuare a proiectului, de aproximativ o lună de zile, tinerii vor avea ocazia să discute cu lideri ai comunității locale și județene și să înțeleagă ce înseamnă pozițiile pe care aceștia le ocupă pentru comunitățile locale.

La finalul proiectului, aceștia își vor putea identifica un rol pe care să îl joace în comunitatea locală, putând să-și dezvolte o carieră.

”Proiectul “Studenți pentru comunitate” se dorește o modalitate de apropiere a tinerilor de comunitatea din care fac parte, prin dezvoltarea  unor competențe utile comunității”, spune Nicu Tașcă, președintele Asocației Niloran, care coordonează acest proiect educațional.