Tinerii progresiști din Valea Jiului în vizită la Senat

unpr enatO numeroasă delegație a Organizației de Tineret a UNPR Hunedoara a fost, în aceste zile, în vizită la Palatul Parlamentului. Din delegația de tineri progresiți au făcut parte, printre alții, Vlad Alexandru Lăutaru, Viorica Macavei, Eugen Lucian Negreanu, Adriana Lupu Burlea, Cosmin Diaconu, Andreea Moga și Radu Albu. Cu acest prilej tinerii au asistat la lucrările plenului Senatului României, chiar la ședința în care a avut loc dezbaterea și votul asupra propunerii legislative a senatorului hunedorean Haralambie Vochițoiu – „Primul loc de muncă.” Această propunere legislativă revoluționară pe piața muncii din țara noastră prevede că angajatorii care încadrează în muncă, cu normă întreagă, pe durata nedeterminată, tineri, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani, primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni.

Tinerii UNPR-iști prezenți în sală au fost felicitați de la tribuna centrală de inițiatorul legii,  senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu, pentru participarea la această dezbatere deosebit de importantă pentru toți tinerii din România aflați în căutarea unui loc de muncă. Tinerii s-au întâlnit cu secretarul de stat Gabriel Lungu; au vizitat impunătoarele coridoare ale Senatului,foaierul sălii de plen, sala Avram Iancu, salonul Rustic ș.a., obținând de la ghidul instituției multe date istorice despre cea mai mare clădire administrativă civilă a lumii.

O puternică impresie pentru participanți, între care mulți elevi ai Colegiului Economic Hermes Petroșani și ai Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva,” a fost să-i vadă pe holurile de marmură peminiștrii și senatorii aflați la lucru,  remarcându-se aici senatorul UNPR Ilie Năstase care s-a oprit la o glumă cu mai tinerii săi colegi de partid. La grupul senatorial UNPR delegația a fost primită de senatorul Vochițoiu, dar și de alți senatori ai acestui partid.