Biserica ortodoxă de la Câmpu lui Neag a fost resfințită

uricani23Comunitatea credincioșilor ortodocși din Uricani a avut parte, duminică 12 octombrie, de un eveniment religios aparte, prilejuit de resfințirea Bisericii de la Câmpu lui Neag.

Biserica ortodoxă din Parohia Câmpu lui Neag a fost construită după evenimentele de tristă amintire pricinuite de demolarea satului tradițional de la Câmpu lui Neag și a bisericii din vechea vatră a satului, odată cu deschiderea carierei de cărbune de la Câmpu lui Neag.

În ultimii ani, grație implicării autorităților locale din orașul Uricani, biserica cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost renovată, fiind efectuate aici lucrări necesare în reabilitarea clădirii, a acoperișului și infrastructurii de acces spre lăcașul de cult.

După finalizarea lucrărilor, enoriașii au considerat că resfințirea bisericii este binevenită. Evenimentul s-a produs zilele trecute, în prezența a numeroși credincioși, a reprezentanților Primăriei și Consiliului local de la Uricani, a unui sobor de preoți, cu binecuvântarea Preasfințitul Parinte Gurie, Episcopul Devei i Hunedoarei. Acesta a oferit și câteva distincții de onoare celor care au contribuit la reconditionarea si modernizarea infrastucturii bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril ” din Parohia Câmpu lui Neag, orașul Uricani. Una dintre aceste distincții revenindu-i și primarului Dănuț Buhăescu.