Fabiani Prcsina, ”ambasador” cultural al Petroșaniului la Nisa

fabiani prcsinaPrscina Fabiani Gabriel Andei este deja un nume binecunoscut iubitorilor de cultură din Valea Jiului, evoluțiile acestuia la clapele pianului fiind apreciate la scenă deschisă. Micul pianist are acum ocazia de a-și reconfirma talentul și în plan internațional, odată cu participarea sa la ediția din acest an a Concursului internațional de pian ”Cote d`Azur”, care va avea loc în perioada 19-23 octombrie 2015 la Nisa, în Franța.

Aceasta nu este prima participare a talentatului elev al Școlii europene ”I.G. Duca” pe marile scene ale artei muzicale din Europa, Fabiani Prcsina fiind premiat la numeroase concursuri similare, în România (unde a participat, în ultimii ani, la etapele finale ale Olimpiadei de Muzică și la multe alte concursuri școlare) sau în Italia (unde a participat,  în 2014 și 2015, la concursul internațional ”Piano Talents” de la Milano).

Pentru a face posibilă deplasarea talentatului muzician din Valea Jiului la concursul din Franța, primarul mnicipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a răspuns favorabil solicitării venite din partea conducerii Școlii de Muzică din cadrul Școlii europene ”I.G. Duca” din Petroșani, propunând Consiliului local aprobarea unei sume de bani reprezentând acoperirea parțială a cheltuielilor necesare pentru deplasarea acestuia la Nisa.

”Cred că Fabiani va reprezenta cu cinste la concursul din Franța, așa cum a făcut-o și în Italia dar și acasă, în România, în atâtea alte ocazii, nu doar talentul său și școala la care învață, ci municipiul Petroșani și Valea Jiului în ansamblu, fiind, dacă doriți, un ambasador cultural al orașului nostru”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.