Vulcanul a dat tonul Zilelor Recoltei în Valea Jiului

zua recltei la vulcanÎn ciuda prognozelor de vreme rea, vulcănenii au răspuns invitației autorităților publice locale și au venit, în număr foarte mare la evenimentul propus de municipalitate pentru a marca Ziua Recoltei la Vulcan.

Nu doar numărul celor aflați în căutare de produse de sezon, ci și numărul producătorilor a fost unul foarte mare în acest an. De la produse agricole sau alimentare și până la produse tradiționale de carmangerie, de la legume și fructe până la must, vin și alte categorii de produse din gospodărie, amatorii de  produse tradiționale au avut o ofertă bogată  în cadrul Zilelor Recoltei de la Vulcan.

În plus, și la capitolul distracție, lucrurile au fost organizate așa cum trebuie. Astfel, cei mici au avut parte de instalații și jocuri mecanice de tot felul, iar pentru tineri și mai puțin tineri, spectacolele artistice s-au succedat timp de trei zile. Pe scena de la Vulcan au urcat, pe rând, Aurel Moldoveanu, Cătălin Stepa, Nicu Novac, Teodora Filip, Norica Hațegan, Cornel Todea și alți artiști talentați din Valea Jiului, care au întreținut atmosfera de sărbătoare a Zilelor Recoltei de la Vulcan.

 ”Mă bucur nespus de mult de faptul că acest eveniment al toamnei a intrat deja în tradiție. Am văzut foarte mulți cetățeni care au venit, pe de o parte pentru a-și achiziționa produse pentru cămară, mai ales că și prețurile cerute de comercianți au fost ”la prima mână” dar m-am bucurat și de faptul că foarte mulți oameni au venit la Vulcan să sărbătorească alături de noi Ziua Recoltei. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă derularea în bune condiții a acestui eveniment”, a concluzionat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Sărbătorile recoltei se mută, la finalul acestei săptămâni la Petroșani, acolo unde, începând de vineri, 16 octombrie și până duminică, 18 octombrie se va desfășura o nouă ediție a Târgului de Produse Tradiționale.

Cu acest prilej, primarul Tiberiu Iacob Ridzi dă asigurări că zeci de producători din Valea Jiului și din alte zone reprezentative ale României vor fi prezenți cu produse naturale, autentice, pe care le vor comercializa la prețuri promoționale. De asemenea, autoritățile locale pregătesc tuturor vizitatorilor Târgului de Produse Tradiționale o degustare de produse specific momârlănești.