Festival internaţional de bijuterie la Timişoara

ART Jewelry Festival 2015Bijuteriile handmade create de 21 de maeștri de talie internațională vor fi în centrul atenției la festivalul ART Jewelry în perioada 16-18 octombrie, aflat la cea de-a treia ediție. Organizatorii au pregătit gala de bijuterie, ateliere de mărgelit, concurs de fotografie și schimburi de experiențe. Finaliștii au fost atent selectați din țări precum Italia, Ucraina, Germania, Bulgaria, Armenia și România (Bucureşti, Oradea, Sibiu, Galați, Arad, Pitești, Slobozia, Timişoara).

În data de 17 octombrie, în cadrul Muzeul de Artă Contemporană amenajat pe teritoriul Galeriei Calpe, publicul va putea urmări gala de bijuterie. Începând cu ora 17:00 se va organiza defilarea colecțiilor anunțate în cadrul evenimentului. Se vor putea admira lucrări create din mii de mărgeluţe mici de sticlă şi pietre semipreţioase, metale preţioase, perle de cultură şi materiale organice, cristale swarovski, cupru, materiale textile, și accesorii metalice. Designerii propun o multudine de tennici precum broderii din mărgele şi fir soutashe, împletituri de sârmă, piese croşetate și mixturi.

Gala de bijuterie va fi deschisă printr-un concert de muzică clasică și va cuprinde o expoziție caritabilă. Acestea vor fi subiecte de inspirație pentru participanții la concursul de fotografie instantanee digitală "Bijuteria în Ramă". Orice posesor al unui aparat de fotografiat se poate înscrie în concurs la fața locului.  Evenimentul se încheie cu desemnarea Celui Mai Bun Designer de Bijuterie. Festivalul este organizat de grupul Loja Pasionaţilor de Mărgele – comunitate a bijutierilor handmade din România cu peste 3300 de membri. Loja Pasionaţilor de Mărgele are o activitate care variază de la concursuri tematice, evenimente culturale, şcoală primară on-line de mărgelit, ateliere şi tabere de creaţie, portaluri informaţionale de specialitate, până la acţiuni caritabile.

Program ART Jewlery Festival 2015