Întâlnire pro educație la Consiliul județean Hunedoara

cjh eleviProfesori şi elevi din şase ţări europene (Suedia, Spania, Turcia, Polonia, Anglia şi România), participanţi la proiectul Erasmus „Developing Abilities to Socialize – Teaching and learning new perspectives by sharing” (Dezvoltarea abilităţilor de socializare – învăţând noi perspective prin diseminare), au fost primiți, în cursul zilei de luni, la sediul Consiliului Județean Hunedoara.

“Îmi face o deosebită plăcere ca astăzi, alături de reprezentanţii Colegiului Naţional “Regina Maria” din Deva, să fim gazda acestei întâlniri care ne reuneşte sub aripa interesului comun al educaţiei în şcoală. Consiliul Judeţean Hunedoara are deja o tradiţie în ceea ce priveşte sprijinirea învăţământului local, fiind un partener fidel şi activ al învăţământului hunedorean orientat spre obţinerea de performanţă. Întâlnirea noastră de astăzi este o mostră a acestei preocupări pe care o avem în promovarea unei educaţii moderne şi competitive în judeţul Hunedoara”, a declarat Vetuţa Stănescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Reprezentanții instituției județene au pregătit pentru oaspeţi, în cursul serii, un spectacol folcloric, susținut la Teatrul de Artă din Deva, de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”. Proiectul cu finanțare europeană este derulat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educației Naționale.