Tinerii din UNPR Petroșani s-au constituit într-o puternică organizație politică locală

tineri unpr etrosaniVineri, 16 octombrie a avut loc în Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroşani, Conferința Generală de Constituire a Organizației de Tineret a UNPR – Petroșani. O gazdă primitoare s-a arătat, ca de obicei, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, președintele UNPR Petroșani, care i-a întâmpinat călduros pe cei peste 90 de invitați și tineri delegați. Conferința a fost onorată de prezența unor personalități politice locale. Astfel, din prezidiu au făcut parte senatorul Haralambie Vochițoiu – președintele filialei județene UNPR Hunedoara, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi – președintele UNPR Petroșani, Mihai Popovici – președintele filialei județene de tineret a UNPR, consilierii județeni Dorina Pleșcan și Nicolae Ivănuș, la care s-au adăugat, nu în ultimul rând, fruntașii tineretului UNPR-ist din Valea Jiului, Vlad Alexandru Lăutaru și Răzvan Ivănuș.

 

În cuvântul său rostit la Conferință senatorul Haralambie Vochițoiu i-a felicitat pe tineri pentru mobilizarea exemplară și entuziasmul de care au dat dovadă în construirea acestei organizații politice. Domnia sa a făcut referire la problemele cu care se confruntă tineretul, arătând importanța pe care o are în viața fiecărui absolvent găsirea primului loc de muncă.

 

Vochițoiu le-a vorbit tinerilor și despre proiectul UNPR pentru tineri, intitulat ”Primul loc de muncă”,  proiect care a făcut recent obiectul unei inițiative legislative a senatorului Vochițoiu, fiind aprobat în mod unanim de Senatul României. ”De această lege revoluționară pe piața muncii urmează să beneficieze peste 30.000 de tineri, cel mai probabil începând cu ianuarie 2016. Am convingerea că progresul României se vede numai prin muncă, iar tinerii nu trebuie să mai fie nevoiţi să plece din ţară ca să îşi găsească un rost în viaţă”, a spus Haralambie Vochițoiu.

Un discurs mult așteptat a fost cel al primarului Tiberiu Iacob Ridzi – președintele organizației Petroșani a partidului. Acesta a evocat propria experiență trăită la începutul carierei politice, arătând că prin implicare și stăruință orice tânăr are puterea de a contribui la dezvoltarea orașului și a comunității.

În acest sens, s-a făcut trimitere la Consiliul Consultativ al Tinerilor, format la inițiativa primarului municipiului Petroșaniului, care urmărește angrenarea tinerilor din clasele a X-a de la colegiile din localitate în cooperarea mai strânsă cu administrația publică locală în proiecte și acțiuni ce țin de viața comunității municipiului Petroșani. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi le-a adus și o altă veste bună tinerilor din Petroșani: ”Estimăm că anul viitor Cinematograful „Victoriaˮ va fi reabilitat și modernizat astfel încât cele mai noi producții cinematografice vor putea fi urmărite și în municipiul nostru.”

Un moment care a stârnit aplauze a fost cel al alocuțiunilor tinerilor candidați, dintre care mulți și-au folosit telefoanele mobile pentru a-și susține discursul.

Alegerea Biroului Politic Permanent al tineretului UNPR Petroșani s-a desfășurat în cele mai bune condiții, fiind prezenți în sală aproape jumătate din cei 151 de membri înscriși. Lista de candidați a fost aleasă cu unanimitate de voturi, prin vot secret. După numărarea voturilor, din componența Biroului Politic Local al Organizației de Tineret a UNPR Petroșani vor face parte: Președinte:Lăutaru Vlad Alexandru; Prim-vicepreședinte: Ivănuș Răzvan; Vicepreședinți:Lupu Burlea Adriana; Ilcea Gabriel Ioan; Diaconu Cosmin Vasile; Roman Alexandru Daniel; Purcărelu Cristian Andrei; Albu Radu Andrei; Roman Mihăiță Mădălin; Țârâian Eduard Florian; Gârbiță Iulian Alin (Președinte Liga Elevilor); Brandula Ioan Octavian (Președinte Mișcarea Studențească) ; Secretar-trezorier: Barna Denis.