Iuliu Winkler a fost ales prim-vicepreședinte al SME Europe

winkler smeDeputatul european Iuliu Winkler a fost ales, miercuri, cu unanimitate de voturi prim-vicepreședinte al SME Europe – organizația de lobby pentru IMM-uri a Partidului Popular European (PPE) – în cadrul Adunării Generale care a fost organizată în marja Congresului PPE de la Madrid.

În cadrul Adunării Generale a avut loc alegerea noului președinte al acestei organizații în persoana europarlamentarului Bendt Bendtsen, fost ministru al Economiei și fost vicepremier al guvernului danez, a fost, de asemenea, aleasă noua conducere a SME Europe, s-a făcut analiza activității de la ultimele alegeri și a planurilor de viitor, și au fost primiți noi membri.

”Este nevoie de a consolida, în perioada următoare, ambele direcții de acțiune ale SME Europe, atât prezența asociațiilor IMM-urilor la Bruxelles, pentru ca acestea să fie conectate cât mai eficient la cele mai importante oportunități de care pot beneficia, dar e nevoie și de intensificarea prezenței SME Europe în statele membre prin conferințe, seminarii și întâlniri nemijlocite cu reprezentanții IMM”, a afirmat deputatul european al UDMR în cuvântul de mulțumire pentru alegerea sa în funcția de prim-vicepreședinte.

SME Europe își propune ca organizație de lobby a PPE monitorizarea procesului legislativ european și influențarea acestuia în sensul simplificării și eliminării birocrației și a creării unui climat cât mai favorabil pentru IMM-urile din Europa.

”În ceea ce privește România, dar și în celelalte state din estul Europei, trebuie să ajutăm IMM-urile să folosească într-o măsură mult mai mare oportunitățile pieței comune europene, pentu ca apoi să se poată folosi eficient de oportunitățile pieței globale. Pentru aceasta este foarte important ca formele asociative de reprezentare ale IMM-urilor  în România să se organizeze mai bine, să devină mai eficiente și să-i convingă pe micii  întreprinzători de beneficiile asocierii”, a mai spus Iuliu Winkler.

La Adunarea Generală a SME Europe au mai fost prezenți fostul comisar european Antonio Tajani, vice-președinte al Parlamentului European, și Jaques Santer, fost președinte al Comisiei Europene, ambii membri de onoare ai organizației.

UDMR este membru al organizației de lobby a PPE pentru IMM-uri din 2008, iar Iuliu Winkler a deținut una dintre funcțiile de vicepreședinte al acesteia din anul 2012. UDMR participă la Congresul PPE de la Madrid, din perioada 21-22 octombrie a.c.,  cu o delegație condusă de președintele Kelemen Hunor și președintele executiv Kovács Péter.