Tiberiu Iacob Ridzi: ”Iarna nu va pune probleme de circulație la Petroșani”

utilaje deszapezire1Primarul municipiului Petroșani a scos astăzi la raport reprezentanții firmei care se ocupă de activitățile de deszăpezire pe timp de iarnă pe raza municipiului Petroșani. Toate utilajele de intervenție și personalul firmei angajate de municipalitate pentru acest serviciu au fost aduse astăzi în fața sediului Primăriei municipiului Petroșani, pentru inspecție.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, pentru deszăpezire există și pentru iarna acestui an un Planului de acţiune bine stabilit. ” Potrivit acestui Plan, în maxim 24 de ore întregul oraș este deszăpzit și circulabil, atât pe traseele rutiere principale, cât și pe căile de acces pietonal către cele mai importante instituții publice. Prioritare sunt arterele principale ale orașului, după care vin arterele din cartierele de locuit şi apoi intervim pe străzile lăturalnice. Eu sunt convins că, așa cum s-a demonstrat și în iarna care a trecut, la Petroșani suntem pregătiți pentru intervenție în mod corespunzător”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

DSC_0011La rândul ei, reprezentantul firmei care asigură acest serviciu la Petroșani, Melinda Rogobete, dă asigurări că intervenția la deszăpezeire se va face cu maximă operativitate, ori de câte ori va fi nevoie. ”Parcul auto s-a mărit faţă de anul trecut, am mai adus două unimoguri dotate cu lamă şi răspnditor pentru material antiderapant. Pe Centru Civic va acţiona un tractoraş mecanic şi va împrăştia clorură de calciu, iar în zona Aeroport şi pe trotuarele din zona de centru vom acţiona mecanic”, spune Melinda Rogobete.

“Am vrut să fac o inspecţie a utilajelor şi a forţelor pentru perioada de iarnă în cazul în care va trebui să intervenim pentru deszăpezire. Cele trei unimoguri sunt altele, sunt mai noi şi de data aceasta avem trei utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor, vom acţiona cu un utilaj pe zona de Centru Civic, un utilaj pe centru până la intersecţia cu Strada Oituz, iar celălalt în zona Aeroport, şi în zonele unde sunt şcoli”, a mai adăugat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

utilaj zapada