Ministerul Finanțelor anunță posibilitatea ieftinirii facturilor pentru apă

eugen teodoroviciPrețul apei ar putea scădea, de la începutul anului viitor în România. Anunțul a fost făcut ieri de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta a declarat că, în zilele următoare, Codul Fiscal ar putea fi modificat într-o viitoare ședință de Guvern pentru a permite reducerea TVA la apă la 9%, diminuarea impozitelor pe dividende, schimbarea impozitării microîntreprinderilor și scutirea de la plata impozitului pe profit pentru învățământului preuniversitar.

Potrivit anunțului făcut de minitrul Finanțelor, cota de TVA pentru facturile de apă potabilă va fi de 9%, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului apreciază că măsura este, în sfârșit, un răspuns corect al Guvernului față de problema prețului apei, o problemă atât de intens discutată, în mod special în spațiul public din Valea Jiului. ”Noi am cerut, prin Asociația Română a Apelor,  o astfel de măsură încă din primăvară, atunci când a fost anunțată reducerea cotei de TVA pentru alimente, considerând că și apa poate fi asimilată acestei categorii. Dacă decizia va fi adoptată de Guvern, nu pot decât să mă bucur”, a declarat Costel Avram.

Măsura ar putea fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2016, dacă Guvernul va aproba propunerea Ministerului Finanțelor.