La Vulcan s-a săvârșit sfințirea pe jumătate a viitoarei biserici ortodoxe din parohia Centru II

sfintiromani3Biserica părintelui Zgârcea Mănăsuc din Vulcan, a cărei ctitorire a început în urmă cu 5 ani va domina la finalul construcției dealul de lângă Primărie. Este adevărat că până la acel moment mai sunt de parcurs câțiva pași. Astăzi t s-a încheiat cu bine unul dintre acești pași, odată cu sfințirea demisolului noului edificiu religios al Vulcanului. Evenimentul a fost onorat de foarte mulți credincioși care au venit să ia parte la acest moment de primenire sufletescă, dar și să se bucure de privilegiul – unic în viață (cel puțin pentru femei) – de a trece prin altarul din viitoarea catedrală.

Alături de oameni au fost, ca întotdeauna, autoritățile locale, primarul Gheorghe Ile și viceprimarul Cristian Merișanu, dar și președintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian David și consilierul județean Marian Coltescu (unul dintre cei mai dedicați susținători ai acstui proiect). Slujba de sfințire a demisolului viitoarei biserici ortodoxe, care va purta hramul ”Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”, a fost oficiată de Episcopul Devei și Hunedoarei – Gurie alături de un mare sobor de preoți.

”Ne-am bucurat de acest eveniment plin de semnificații pentru o mare parte dintre vulcăneni. De la cel mai mare până la cel mai mic, toată lumea a ascultat cuvintele pline de har ale preoților. Desigur, mai este mult de lucru până când noua biserica va fi finalizată, dar nădăjduim că Dumnezeu ne va îngădui să ne bucurăm cât mai repede și de acel moment”, ne-a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Sfințire la Biserica ortodoxă ”Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” Vulcan / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.