Senatorul Vochițoiu cere Primului Ministru explicații privind reducerea TVA pentru apă

vochitoiu la senatSenatorul Haralambie Vochițoiu a depus astăzi la Biroul Permanent al Senatului o interpelare adresată premierului Victor Ponta. Interpelarea, denumită sugestiv „Reducerea cotei TVA la 9% pentru apa potabilă în contextul Rezoluției Parlamentului European privitor la „Dreptul la apă” vizează explicații cu privire la implementarea măsurii anunțate de Guvern cu privire la reducerea TVA aplicată pentru consumul de apă potabilă.

De asemenea,senatorul UNPR a  adresat o întrebare doamnei Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în vederea informării corecte a consumatorilor privind calitatea apei potabile.

”Reaminesc faptul că, încă din luna aprilie a acestui an, alături de 49 de parlamentari UNPR, am înregistrat la Biroul Permanent al Senatului cu nr. XXII/185 BIS, amendamentul asupra proiectului Legii Codului fiscal, prin care se solicită reducerea cotei TVA la 9% pentru livrarea apei potabile. De asemenea, în propunerile legislative pe care le-am depus pe tema apei, pot face trimitere aici și la Propunerea legislativă cu nr. L722/2014, pentru completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, prin care se urmărește evitarea sistării furnizării/prestării serviciului de alimentare cu apă și canalizare pentru bunii platnici”, a declarat senatorul Vochițoiu.