Umor bulgar la galeria de artă Ianza din Petroșani

ianzaGaleria de artă Ianza din municipiul Petroșani și-a continuat seria activităților culturale de ținută care au marcat activitatea Fundației Ianza Art Inter-Cultural și în anul 2015. Duminică a fost rândul umoriștilor să fie vedetele unei expoziții care a avut loc la acest centru cultural din Valea Jiului.

Astfel, pe simeze au fost urcate câteva lucrări aparținând cunoscuților caricaturisti din Sofia (Bulgaria) LUBOMIR MIHAILOV si THAVDAR NIKOLOV. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Muzeului Umorului din Gabrovo.  Cu toate că cei doi artiști nu au putut fi prezenți la vernisajul expoziției de la Petroșani, spiritul creație lor artistice a fost primit cu multă căldură de vizitatori.

 

inza2La vernisaj, alături de președintele Fundației Ianza, artistul plastic Cristian Sergiu Ianza, au mai rostit cuvinte frumoase despre artiștii bulgari și creațiile acestora, doamna Tatiana Tsankova, directorul muzeului de satiră și umor din Gabrovo (Bulgaria), criticul de artă Alice Dinculescu (din Constanța) și profesorul universitar de la Școala Superioară de Artă din Veliko Tarnovo, Ivan Kanchev.

Expoziția de caricatură semnată LUBOMIR MIHAILOV si THAVDAR NIKOLOV a fost posibilă și în Valea Jiului grație organizatorului principal al festivalului de caricatură  și umor ”ION CANAVOIU” de la Tg. Jiu, artistul Teodor Dădălău.