Senatorii UNPR susțin introducerea sistemelor moderne de plată

vochitoiuSenatul a avizat astăzi, în mod favorabil, o propunere legislativă care vine în sprijinul cetățenilor care utilizează mijloace moderne de plată , mai ales a locuitorilor din regiunile rurale ale țării, în care nu sunt montate terminale de tip ATM ale băncilor comerciale.

Prin această completare a Ordonanței de urgenţă nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată s-a urmărit ca persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și care acceptă ca mijloc de plată cardurile de debit și cardurile de credit, să acorde, la cererea clientului, avansuri de numerar la terminalele de plată în combinație cu plata aferentă bunurilor și/sau serviciilor achiziționate. Avansul nu poate depăși suma de 300 de lei și ar urma să fie evidențiată distinct pe bonul fiscal.

Cabinetul senatorial UNPR de la Petroșani ne-a informat că senatorul Haralambie Vochitoiu, împreună cu ceilalți colegi senatori din UNPR, au votat astăzi pentru aprobarea acestui important proiect legislativ al Guvernului.