Mai bine de jumătate din drumul spre Capitala Daciei are deja asfalt

cj1Președintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian David a fost astăzi din nou pe șantierul Drumului Judetean 705 A: Costesti – Sarmizegetusa Regia, pentru a evalua stadiul de execuție al lucrrilor care vor asigura accesul facil al turiștilor spre situl din fosta Capitală a Daciei.

David a fost nsoțit în această ”misiune” de mai mulți reprezentanți ai presei hunedorene împreună cu care au constatat că firma care execută lucrările de modernizare  acestui drum a finalizat deja aproximativ 60% din lucrare.

Modernizarea Drumului Judeţean 705 A Costeşti – Sarmizegetusa Regia este finanţată din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Contractul are o valoare de 18,2 milioane de lei, iar constructorii au termen ca, până la sfasitul acestui an să finalizeze lucrările de modernizare a întregului tronson rutier.

Autoritățile precizează de asemenea că, pe perioada efectuării acestor lucrări accesul rutier pentru turiștii care doresc să ajungă în cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia este restricționat.