Senatorul Vochițoiu anunță primele măsuri care vor conduce la scăderea prețului pentru apă

vochitoiuPreocupările senatorului UNPR Haralambie Vochițoiu în ceea ce privește costul unor servicii de utilitate publică, în md special pentru apă, sunt arhicunoscute deja la nivelul Văii Jiului. În cursul zilei de ieri, acesta a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă găzduite la Biroul Senatorial de la Petroșani și câteva dn soluțiile pe care a reușit să le promoveze către instituțiile abilitate, astfel încât prețul apei în Valea Jiului și nu numai să scadă, încă din prima zi a anului viitor.

“Plecând de la situația din Valea Jiului, de la preţul acesta exagerat la apa potabilă, am făcut un lucru bun pentru întreaga Românie. Am cerut premierului şi Guvernului, printr-un amendament la Codul fiscal, amendament care a fost susţinut de întreaga echipă a UNPR şi în sfârşit, am primit vestea cea bună, anume aceea că Guvernul României a aprobat ordonanţa prin care TVA la apa pozabilă scade la 9%. Am făcut această promisiune locuitorilor din Valea Jiului, ea s-a îndeplinit, cu o mică diferenţă că nu se aplică doar în Valea Jiului, ci în întreaga ţară, ceea ce e o treabă bună. Măsura va fi aplicată încă din prima zi a anului viitor”,  a declarat senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu.

Astfel, în urma acestui demers, românii vor plăti un TVA de numai 9% la facturile pentru apa potabilă. 

În plus, senatorul Vochițoiu explică faptul că, în Parlament, se află în analiză un alt proiect al său, prin care există posibilitatea ca, tot începând de anul viitor (dacă legea va fi adoptată), persoanele care îşi achită facturile la apă să nu mai poată fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă din cauza rău-platnicilor. “Mai am un proiect de lege prin care vrem completarea legii 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă şi canalizare în sensul că românilor care îşi plătesc factura la apă să nu li se poată tăia apa. E o chestie de normalitate. Ieri  legea a ajuns la Camera Deputaţilor, pentru votul final. Sunt convins că  într-o lună de zile acest proiect va deveni lege”,  precizează Haralambie Vochițoiu.

Mai mult, Vochițoiu spune că va continua demersurile privind soluționarea crizei prețului apei din Valea Jiului, cu atât mai mult cu cât se bucură și de sprijinul președintelui Consiliului județean Hunedoara, Adrian David. “Domnul preşedinte Adrian David a luat în serios promisiunea mea şi îmi va crea condiţiile ca să schimbăm şi acel angajament de plată cu prvire la planul tarifar pentru apa potabilă din Valea Jiului şi cred vom găsi şi alte soluţii pentru scăderea preţului apei”,  a declarat Haralambie Vochiţoiu.